Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Proč Společnost pro ranou péči vaří marmelády

V těchto dnech můžete na českobudějovickém náměstí na adventních trzích nakoupit voňavé marmelády a další lákavé zavařeniny v charitativním stánku Společnosti pro ranou péči. Ta již 25 let pomáhá rodinám dětí se zrakovým a kombinovaným postižením, a také rodinám, do kterých se narodilo miminko extrémně nedonošené.

Když se do rodiny, která toužebně očekává příchod miminka, narodí děťátko velmi předčasně anebo na svět přichází již s nějakou vážnou komplikací, je to vždy pro rodiče veliký šok. Aby dokázali celou situaci zvládnout a naučit se o dítě správně postarat, podporovat ho v jeho vývoji a zorientovat se v celé škále potřebných institucí, odborníků či sociálních služeb, přichází raná péče.

Její poradkyně dennodenně vyjíždí i do těch nejzapadlejších koutů po celém Jihočeském kraji a pomáhají se vším, s čím je potřeba. Zapůjčují do rodin vhodné pomůcky pro podporu vývoje dítěte, ukazují, jak s dítětem pracovat a jaké podněty mu nabízet. Českobudějovická Společnost pro ranou péči se specializuje na podporu vývoje zrakového vnímání.

Leckterého návštěvníka adventních trhů může napadnout, proč tyto odbornice, poradkyně rané péče a instruktorky stimulace zraku stojí ve stánku na náměstí a prodávají marmelády, které navíc ještě samy zavařily. Odpověď je jednodušší, než se zdá.

Tyto ženy svou práci milují, ale protože stát bohužel na ranou péči přispívá jen osmdesáti procenty, je v případě tohoto odborného pracoviště nutné sehnat ještě dalších 1,5 milionu korun ročně. A tak se v rané péči od dubna zavařuje pampeliškový med, přes léto se chystají voňavé marmelády, sirupy, čatní, pečené čaje a léčivé bylinné masti.

A nejsou to jen obyčejné zavařeniny, do každé z nich se promítá příběh nejen pracovnic rané péče, které je s láskou vyrobily, ale také rodin, ke kterým se dennodenně vypravují. A vy jejich koupí podpoříte službu pomáhající rodinám dětí, které
to v životě nemají jednoduché a raná péče jim pomáhá jejich obtíže překonávat.

Stánek s marmeládami s příběhem najdete hned při hlavním vstupu na trhy od ulice Karla IV. a k mání budou až do soboty 14. prosince.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Tisková zpráva

Štítky Společnost pro ranou péči, marmelády, pomoc, marmeláda, rodina, Karel IV. Lucemburský, Jihočeský kraj, džem

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Proč Společnost pro ranou péči vaří marmelády  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.