Počasí dnes21 °C, zítra22 °C
Středa 1. května 2024  |  Svátek má Svátek práce
Bez reklam

Park 4Dvory získal prestižní ocenění German Design Award

Projekt Park 4Dvory v Českých Budějovicích spoluautorů Markéty a Petra Veličkových a Davida Prudíka se stal jedním z vítězů kategorie Architektura mimořádně prestižní mezinárodní ceny German Design Award. Uvedená cena patří nejen v rámci oboru design/architektura k nejžádanějším. Každoročně se jí účastní tisíce nominovaných v třiapadesáti kategoriích. Jejich práce hodnotí devětatřicetičlenná porota, složená z respektovaných odborníků z celého světa.

„Návrh Parku byl vybrán jako vítězný odbornou porotou z 25 návrhů v architektonické soutěži, kterou město uspořádalo v roce 2012. Autoři se při navrhování parku museli vypořádat nejen s částečně zdevastovaným terénem, ale také s nestandardním podložím. Vznikl jedinečný koncept soběstačného kulturního místa, který je šetrný svým přístupem k přírodě i k veřejným financím,“ uvedl náměstek primátora Ivo Moravec.

Českobudějovický Park 4Dvory získal v minulých letech několik tuzemských ocenění například nominaci na Českou cenu za architekturu v roce 2016. Park leží mezi největšími sídlišti Máj, Šumava a Vltava a vznikl na místě bývalého vojenského tankodromu. 

„Opuštěná kasárna s polorozpadlými domy a hektarové plochy zdevastovaného cvičiště. To vše skýtalo území, kterém město chtělo oživit. Jedním ze záměrů, kterým chtělo lokalitu zatraktivnit byl i projekt přeměny části území na pohybový a relaxační park. Realizovaný park postupem času nenápadně a spontánně vrostl do okolní krajiny a je jednoduše krásný. Právě to ocenila porota ceny German Design Award,“ ozřejmil ocenění Miroslav Vodák, předseda Komise pro architekturu a územní plánování města České Budějovice.

Ocenění si autoři a zástupce města převezmou 7. února 2020 na slavnostním ceremoniálu v rámci veletrhu Ambiente ve Frankfurtu nad Mohanem.

Ohodnoť článek

Tisková zpráva | Foto mparch.cz

Štítky Park 4Dvory, soutěž, ocenění, České Budějovice, architektura, Ivo Moravec, Vltava, Šumava, Frankfurt nad Mohanem

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Park 4Dvory získal prestižní ocenění German Design Award  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.