Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Písečtí si od ledna připlatí za vodu

Písek od ledna zdraží vodu. Dosud obyvatelé města platili za vodné 69,46 korun za metr krychlový, od roku 2020 to bude o 3,50 víc. Jde tak o pětiprocentní růst, důvodem je hlavně zvýšení nájemného za vodohospodářský majetek.

Provozovatelem vodohospodářské soustavy je společnost ČEVAK. Písku za pronájem zaplatí v příštím roce téměř o milion korun víc. „Pro rok 2020 bylo podle požadavků koncesní smlouvy na výpočet výše nájemného a na základě rozšíření vodohospodářského majetku města Písek provozovatelem navrženo nájemné ve výši přes 49 milionů korun bez DPH, tedy o dvě procenta vyšší. Navržené nájemné je ve shodě s aktualizovaným plánem financování obnovy vodovodů a kanalizací v Písku,“ uvedl Roman Honzík z Vodárenské správy Písek.

Město reaguje zvýšením ceny i na počasí v posledních letech, kdy v regionu málo prší. „Zohledněn musí být i případný výpadek vlastního zdroje surové vody a zvýšený odběr vody z římovské přehrady při velkém suchu,“ dodal Honzík.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky správa, voda, Písek, ČEVAK

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Písečtí si od ledna připlatí za vodu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.