Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Dopravní podnik vydává unikátní knihu. Linka 110, 110 let MHD v Českých Budějovicích, bude k dostání ještě tento rok

PR článek

Dopravní podnik města České Budějovice pokřtí 18. 12. 2019 v budějovické Solnici neobyčejnou knihu, kterou vydává při příležitosti oslav 110 let fungování městské hromadné dopravy v Českých Budějovicích. Obsah tohoto netradičního díla není pouhou sbírkou historických faktů, ale především kolekcí 20 povídek od uznávaných autorů.

Bellová, Cempírek, Hakl nebo Mornštajnová. To je pouze malý výčet populárních autorů, kteří svojí povídkou přispěli do díla Linka 110. Jejich prózu přitom doplnili ve svém vynikající ilustrátoři, jako jsou Krištůfek, Puhač či Taja Spassk.

Linka 110, 110 let MHD v Českých Budějovicích, je rozdělena na několik pomyslných částí. Čtenáři se skrze jednoduchou časovou osu dozví o vývoji městské hromadné dopravy v Českých Budějovicích, dále si život v prostředí MHD přiblíží prostřednictvím pestrých povídek od dvaceti různých autorů a v závěru se skrze obrazovou část seznámí s dobovými fotografiemi zachycujícími nejen staré Budějovice, ale i historické artefakty, které dnes již běžně k vidění nejsou.

„Tak, jak je městská hromadná doprava pro všechny bez výjimky, tak jsme chtěli, aby i tato kniha potěšila co největší okruh čtenářů a věřím, že se nám to povedlo,“ dodává ředitel a předseda představenstva Slavoj Dolejš.

Pro opravdové milovníky dopravy je připraveno symbolických 110 kusů exkluzivní sběratelské edice, kterou představuje unikátní RTO box, ve kterém je kniha uložena. Tento box byl vyroben z autentických částí legendárního československého autobus Škoda 706 RTO a kromě knihy samotné, a certifikátu pravosti, ukrývá nejedno překvapení.

Kniha bude slavnostně pokřtěna v Solnici ve středu 18. 12. od 16 hodin a všichni jsou srdečně vítáni. Pro zájemce pak bude Linka 110 k dostání od 19. 12. 2019 v informační kanceláři v Mercury a v turistickém informačním centru na náměstí. V roce 2020 bude k dispozici také na e-shopu DPMCB.

Hodnocení článku je 50 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky Dopravní podnik, kniha, křest, Linka 110, České Budějovice, městská hromadná doprava, povídka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zipe Pezi

Jestlipak někdo vydá knihu o likidaci veřejné dopravy v Jihočeském kraji za Zahradníka a Zimoly?

Pátek, 20. prosince 2019, 08:15Odpovědět

Dopravní podnik vydává unikátní knihu. Linka 110, 110 let MHD v Českých Budějovicích, bude k dostání ještě tento rok  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.