Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Tradiční motorkářský sraz na Štědrý den bude. Zákaz vjezdu na náměstí neplatí

Už několik let se na Štědrý den na náměstí sjíždějí motorkáři z Českých Budějovic a okolí. Letos měla být tradiční akce ohrožena, protože město chtělo adventní neděle a Štědrý den bez aut. Nakonec ale 24. prosince náměstí pro auta uzavřené nebude a motorkáři tak mohou svou tradici dodržet i letos.

Nejdříve to vypadalo, že náměstí bez aut bude kromě adventních nedělí také na Štědrý den. Pak se ale objevil leták adresovaný motorkářům, který vyzýval k porušení zákazu vjezdu. „Koaliční boj na radnici a nenávist mezi sebou a jakýsi pan náměstek T. s podobnými exoty vymysleli, že letos bude uzavřeno náměstí, tzn. zákaz vjezdu, a to i pro motorky, k vánočnímu stromu. X let se jezdilo ke stromku popovídat s přáteli, kamarády, sejít se zkrátka na krásné akci na Štědrý den, ale potentáti, kterým jde jen o koryta, a ne o lidi nám to zakazují!“ stojí v letáku. Dále text pokračuje výzvou, aby motorkáři přijeli na náměstí v hojném počtu.

Kvůli obavám z konfliktů na Štědrý den se nakonec radnice rozhodla vjezd na náměstí motorkářům povolit. „Po konzultaci se státní a městskou policií jsme se na radě domluvili na tom, že 24. prosince bude na náměstí vjezd povolený,“ uvedl primátor města Jiří Svoboda.

Upozornil také na to, že zakázat vjezd na náměstí i na Štědrý den bylo pouze doporučením zastupitelstva. „Původní záměr byl, že to bude jen na adventní neděle, zastupitelstvo doporučilo radě města, aby se omezení rozšířilo i na Štědrý den. A rada města toto doporučení jaksi nevyslyšela,“ řekl primátor.

I přesto ale webové stránky města stále upozorňují na to, že 24. prosince bude náměstí od 10 do 17 hodin pro auta a motorky uzavřené. Na celou akci by měla podle primátora dohlížet městská policie ve spolupráce se státní policií. Zajistí, aby nedocházelo k porušování předpisů. 

Rozhodnutí radnice vyvolalo mnoho negativních reakcí. „Slíbili, že bude na Štědrý den náměstí bez aut. Pak se objeví leták a najednou se nic neslíbilo a vjezd je povolený. Těšili jsme se, že si letos užijeme punč v klidu, bez burácejících motorů. Tak třeba příště,“ napsala Martina K.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Dominik Svoboda

Štítky Štědrý den, motorkářský sraz, doprava, náměstí Přemysla Otakara II., advent, České Budějovice, radnice, primátor, Jiří Svoboda

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tradiční motorkářský sraz na Štědrý den bude. Zákaz vjezdu na náměstí neplatí  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.