Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

V Budějcích svítí vánoční světýlka za téměř 700 tisíc korun, novinkou je osvětlení dvou kašen

K Vánocům neodmyslitelně patří kromě stromečku i světýlka. A ta jsou vidět okolo náměstí i v jeho okolí. Město letos do světelné výzdoby investovalo 680 tisíc korun. Letošní novinkou je instalace vánoční výzdoby na dvou kašnách v parku Na Sadech.

Lannovka, Mariánské náměstí, Vltava střed nebo prostranství u pomníku J. Žižky. Tam všude mohou lidé vidět světelnou vánoční výzdobu. „Jedná se o další etapu v rozsahu 500 tisíc korun na několika místech. Letos byly instalovány nové moderní prvky o rozměrech 1x1 až 1x3 metry,“ uvedla tisková mluvčí města Jitka Welzlová.

Na vánoční výzdobu kladně reagují i obyvatelé města. „Moc se mi líbí jak jdou světýlka  pravidelně za sebou. Je to pro mě fotogenické,“ řekla fotografka Zuzana Reifová. „Město tím dostane jinou atmosféru. Na člověka hned dýchnou Vánoce. Vypadá to moc hezky,“ uvedla Petra Fialová.

Letošní novinkou je i osvětlení na dvou kašnách v parku Na Sadech. „Celkové náklady na vánoční výzdobu z rozpočtu odboru správy veřejných statků jsou 680 tisíc korun. Město přispívá pod koncesní smlouvou firmě pořádající adventní trhy ročně částkou 2 miliony korun. Všechny repase stávající výzdoby jsou prováděny do LED technologie, znamenající úsporu elektrické energie,“ uvedla mluvčí.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky Vánoce, osvětlení, město, České Budějovice, kašna, vánoční ozdoby, Na Sadech, Petra Fialová, Vltava, Mariánské náměstí (Brno)

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Budějcích svítí vánoční světýlka za téměř 700 tisíc korun, novinkou je osvětlení dvou kašen  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.