Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Hodinu slávy vyhrál K.R.B. centra Arpida

Soutěžní přehlídku hudebních uskupení při základních a středních školách na Českobudějovicku vyhrálo uskupení K.R.B. při centru Arpida. Soubory se v průběhu prosince představily na pódiu v adventním městečku na náměstí Přemysla Otakara II. a slavnostní předání daru pro vítěze proběhlo právě dnes ve tři hodiny odpoledne.

Do letošního ročníku bylo přihlášeno šest soutěžních týmů: ZŠ Baara, zmíněná Arpida a čtyři gymnázia – J. V. Jirsíka, Jírovcova, Česko-anglické a Biskupské gymnázium J. N. Neumanna. Všechny týmy předvedly fantastické výkony. Diváci ale internetovým hlasováním zhodnotili, že tím nejlepším byl K.R.B., který prvenství vybojoval proti loňskému vítězi, gymnáziu v Jírovcově ulici.

Všechny soutěžní týmy dostaly bezprostředně po svém vystoupení na adventu dárky od dalších partnerů akce jako bezdrátové reproduktory a poukázky na občerstvení, pro vítěze byl připraven dar v podobě deskových her a knih v hodnotě 25 000 korun. „Týmy se ale shodují, že ceny jsou krásné, ale určitě nejsou hlavní motivací pro účast v soutěži. Ta zkušenost vystoupit na velkém pódiu a možnost ukázat rodině a přátelům, kam se ve svém úsilí posouvají, je tím nejdůležitějším,“ komentuje produkční Hodiny slávy Šárka Gramanová za pořadatele Českobudějovického adventu, agenturu Art4promotion. V rámci Hodiny slávy vystoupily i další nesoutěžní soubory – sbor Jitřenka při DDM České Budějovice a skupina bývalých studentů českobudějovických gymnázií Nahoře.

Vítěz K.R.B. nese svůj název podle místa, kde zkouší, tedy u velkého krbu v centru. Hudební skupina hraje převzaté písně různých žánrů (dětské, rockové, popové, lidové, folkové a další). Jejími členy jsou žáci, klienti a zaměstnanci centra Arpida a kromě zpěvů jsou zastoupeny i nástroje jako bicí, klávesy, flétna, kytara, baskytara nebo akordeon. Kromě pravidelného účinkování v rámci Hodiny slávy nebo Andělské aukce jsou známí také spoluprací se zpěváky Tomášem Klusem a Pekařem nebo kapelou Vypsaná Fixa.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Tisková zpráva | Foto

Štítky Hodina slávy, K.R.B, Arpida, okres České Budějovice, advent, Náměstí Přemysla Otakara II., Biskupské gymnázium J. N. Neumanna, Tomáš Klus, Vypsaná fiXa

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hodinu slávy vyhrál K.R.B. centra Arpida  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.