Počasí dnes7 °C, zítra7 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Na Silvestra bude až osm stupňů a i v lednu bude rtuť nad nulou

Na Silvestra bude v Česku až plus osm stupňů a i v lednu se bude rtuť držet přes den vesměs nad nulou. V příštích čtyřech týdnech bude také méně srážek než obvykle v tomto období. Vyplývá to z měsíčního výhledu počasí, který zveřejnil Český hydrometeorologický ústav, a z krátkodobé předpovědi.

Silvestr bude jedním z nejteplejších dnů v příštím týdnu. Přes den může rtuť vystoupat k pěti stupňům Celsia nad nulou a na Moravě a ve Slezsku až k osmi stupňům. Bude jasno až polojasno, jen ojediněle se objeví přeháňky.

Ani na začátku nového roku nepřijde výraznější ochlazení. Po Silvestru mohou teploty po zbytek příštího týdne přes den vystoupat k šesti stupňům nad nulou a koncem týdne i k sedmi stupňům. V dalších týdnech se pak budou týdenní průměry nejvyšších denních teplot pohybovat kolem jednoho až dvou stupňů nad nulou.

Objem srážek bude podle ČHMÚ v příštích čtyřech týdnech pod dlouhodobým průměrem pro toto období. Suchý bude hlavně příští týden, kdy bude po většinu dní jasno či polojasno a jen místy se objeví déšť, případně na horách sníh.

Hodnocení článku je 30 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky počasí, silvestr, teplo, meteorologové, Český hydrometeorologický ústav, Česko, Morava, Slezsko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na Silvestra bude až osm stupňů a i v lednu bude rtuť nad nulou  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.