Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Hochficht zasypal přírodní sníh, Lipno a Zadov zasněžuje

Sněhové podmínky v některých lyžařských areálech se každým dnem zlepšují. Například na Hochfichtu už napadl i přírodní sníh, díky kterému panuje na sjezdovkách pravá zimní atmosféra. Na Zadově je přibližně 30 až 40 centimetrů sněhu a dobré podmínky pro lyžaře hlásí i Lipno.

Na Zadově je v provozu areál Kobyla, kde jezdí lanová dráha. Je otevřena Krátká sjezdovka a sjezdovka Pucalka. Na sjezdovkách leží okolo 30 centimetrů sněhu. Areál Kobyla je v provozu každý den od půl deváté ráno do čtyř hodin odpoledne. Lyžaři si tam mohou vychutnat i večerní lyžování, které začíná v šest hodin a končí v devět večer.

Ve velkém se lyžuje i na rakouské straně Šumavy. V noci na sobotu klesly teploty na Hochfichtu až k – 7 stupňům. „Intenzivně zasněžujeme zbývající sjezdovky, aby mohly být co nejdříve otevřeny. Napadl také nový přírodní sníh, díky kterému panuje na Hochfichtu pravá zimní atmosféra. Na otevřených sjezdovkách nyní panují velmi dobré lyžařské podmínky,“ uvedl skiareál na svých stránkách. V provozu je téměř 5 kilometrů sjezdovek. Výška sněhu se pohybuje mezi 23 - 45 centimetry.

Ochlazení se dočkali také na Lipně, kde mohli spustit zasněžovací systém. Aktuálně se sype sníh ze sněžných děl a tyčí. Předpověď na další dny je i nadále příznivá. Areál doufá, že bude moci v zasněžování pokračovat i v dalších dnech.

Ohodnoť článek

Foto hochficht.at

Štítky sníh, zima, Hochficht, Lipno, Zadov, sjezdovka, Vodní nádrž Lipno, Šumava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hochficht zasypal přírodní sníh, Lipno a Zadov zasněžuje  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.