Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

V jihočeských skiareálech je od 20 do 70 centimetrů sněhu

V jihočeských lyžařských střediscích leží na sjezdovkách od 20 do 70 centimetrů sněhu, hlavně technického. Zadovský areál uzavřel kvůli oteplení velký vlek na Nových Hutích. Bruslení na lipenském jezeře není možné, jsou tam jen zbytky ledu.

Ve skiareálu Lipno jsou v provozu tři kilometry sjezdovek, na nichž leží až 60 centimetrů sněhu. Fungují lanovky Lipno Express, Promenádní, Střecha a pojízdné koberce v dětském lyžařském výukovém Foxparku. „Lyžuje se na sjezdovkách Jezerní, Spojovací, Dámské, lišáka Foxe a ve Foxparku, kam je vstup zdarma,“ uvedl obchodní a marketingový ředitel lipenského areálu Jiří Falout. Středisko nabízí i večerní lyžování.

Na Zadově je v provozu areál Kobyla, tři sjezdovky, kde je od 20 do 40 centimetrů technického sněhu. Minulý víkend zahájil provoz i blízký areál Nové Hutě. „K dnešnímu dni tam jezdí pouze stometrový provázkový vlek, velký vlek jsme museli (kvůli oteplení) zavřít. Počasí není ideální: teď se oteplilo, dnes v noci trošku pršelo,“ řekl za areál Petr Vondraš. Jak dodal, sníh na běžkařských tratích kolem Zadova vesměs odtál.

Lyžařský areál Hochficht u Lipna na rakouské straně Šumavy otevřel 10,8 kilometru sjezdovek včetně dvou dětských lyžařských parků. Na svazích leží 47 až 72 centimetru sněhu a v provozu jsou všechny lanovky a vleky, uvedl za areál Martin Řezáč. Ve skiareálu Sternstein u hraničního přechodu Studánky jsou otevřené tři ze čtyř sjezdových tratí v délce 3,6 kilometru.

Obchodní ředitel lipenského skiareálu řekl, že na jezeře by lidé nyní rozhodně bruslit neměli. „Led tam ani v podstatě není. Jak je teplo, prší, jsou tam zbytky ledu,“ řekl Falout.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky počasí, rekreace, hory, Jihočeský kraj, zima, lyže, sjezdovka, Nová Huť, Vodní nádrž Lipno, Zadov, Martin Řezáč

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V jihočeských skiareálech je od 20 do 70 centimetrů sněhu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.