Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Řidiči v Budějcích jsou nepoučitelní. Často jezdí opilí a bez technické

Českobudějovický magistrát zveřejnil statistické údaje za loňský rok. Nejvíce prohřešků mají řidiči, kteří neoprávněně zastavují či stojí na místech, kde nemohou a jsou nepoučitelní. Trvalé a časté jsou bohužel i jízdy pod vlivem alkoholu.

„Z celkového počtu 10 374 projednávaných případů bylo 6 927 dopravních prohřešků. Řidiči porušují pravidla i tím, že neoprávněně zastavují či stojí na místech, kde nemohou a jsou nepoučitelní. Trvalé a časté jsou bohužel i jízdy pod vlivem alkoholu nebo jiných návykových látek a s tím spojených odmítnutí vyšetření ke zjištění alkoholu v krvi,“ uvedl primátor Jiří Svoboda.

Ve statistice je i 309 případů překročení nejvyšší dovolené rychlosti a 122 případů řízení bez platného řidičáku. „Nejvyšší meziroční nárůst je evidován v případech užití technicky nezpůsobilých motorových aut, což je číselně vyjádřeno 551 případů,“ vedoucí správního odboru magistrátu Jan Kostík. 

Za celý loňský rok byly uloženy pokuty za 11, 4 milionů korun a uděleno 413 zákazů řízení motorových vozidel. Pomyslné druhé místo drží přestupky na úseku veřejného pořádku, kam spadá například občanské soužití a přestupky proti majetku.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto

Štítky magistrát, České Budějovice, řidiči, přestupky, alkohol, Jiří Svoboda

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Řidiči v Budějcích jsou nepoučitelní. Často jezdí opilí a bez technické  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.