Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Město chce získat dotace na opravu a modernizaci sportovišť

Oprava zázemí sportoviště školy, modernizace veřejného sportoviště nebo obnova pietního místo. Na tyto akce se chce město pokusit získat dotace z Jihočeského kraje. Na zveřejněnou výzvu o získání financí reagovalo třemi žádostmi.

Dotace z Jihočeského kraje by měly pomoct například na opravu zázemí sportoviště Základní a základní umělecké školy Bezdrevská. „Za získané prostředky by se zmodernizovalo sociální zařízení a šatny,“ uvedl primátor Jiří Svoboda.

Další požadavek je na vylepšení veřejného sportoviště na Jiráskově nábřeží, kde by chtělo město doplnit posilovací stroje. 

„Poslední žádost směřuje na opravu kamenné desky hrobu Johanna Lampla a obnovení pietního místa osazením dvou žulových desek se jménem Matthiase Kocha, bývalého ředitele Gymnázia v České ulici, který je na stejném místě na sv. Otýlii pohřben,“ dodal primátor.

Na rozvoj obcí, neziskových či sportovních organizací, firem či infrastruktury vyčlenil Jihočeský kraj rekordní částku ve výši 338 milionů korun. Prostředky by měly být podle materiálu Jihočeského kraje rozděleny do devětatřiceti dotačních titulů tak, aby byl zajištěn trvale udržitelný rozvoj celého regionu a zároveň naplněny strategické cíle Programu rozvoje Jihočeského kraje.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto

Štítky České Budějovice, dotace, Jihočeský kraj, oprava, sportoviště, Jiří Svoboda, Matthias Koch

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Město chce získat dotace na opravu a modernizaci sportovišť  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.