Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Senioři se na besedě učili odmítnout „šmejdy“

Strážníci městské policie besedovali se seniory na téma „Řekni šmejdům NE!“. Neseriózní prodejci si staré lidi vybírají, protože nejsou schopni bránit se manipulaci a psychickému nátlaku.

Středa 22. ledna patřila besedě, která byla zaměřena na nekalé praktiky „šmejdů“. Strážníci městské policie debatovali s nejohroženější skupinou – seniory. Neseriózní prodejci se je snaží za každou cenu přinutit ke koupi jejich zboží nebo služeb za nevýhodných podmínek. 

„Vysvětlili jsme jim problematiku podomního prodeje a poradili, jak se nabízení nevýhodných služeb a zboží na domácí půdě účinně bránit. V rámci tohoto tématu jsme je informovali o platném nařízení města, které podomní a pochůzkový prodej zakazuje,“ uvedla tisková mluvčí strážníků Věra Školková

Senioři se přesvědčili o tom, že není radno věřit cizím lidem, kteří je osloví. Tyto případy končí nejen zklamáním, ale zejména ztrátou peněz. „Jako odstrašující příklad jsme shlédli reportáž Černých ovcí, která se týkala nákupu „zázračných“ hodinek v hodnotě 60 tisíc korun. Vrácení finanční hotovosti za „šmejdy“ se však spotřebitel z řad seniorů nedočkal,“ dodala mluvčí, která dodala, že senioři si z besedy odnesli pepřový sprej, reflexní předměty a další drobnosti.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto pixabay.com

Štítky městská policie, šmejdi, beseda, České Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Senioři se na besedě učili odmítnout „šmejdy“  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.