Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

V Budějcích proběhne celoplošná deratizace hlodavců, počítá se i se zapojením místních

Město opět vyrazí do boje s potkany. Na území Budějc se vyskytuje asi 4 až 5 hlodavců na jednoho obyvatele, což je kolem 400 tisíc. Celoplošná deratizace tentokrát počítá i se součinností občanů. Město totiž může hlodavce hubit jen na svých pozemcích. Do domácností se bohužel nedostane.

„V pondělí 3. února bude předložena na jednání rady města obecně závazná vyhláška a po případném připomínkování bude v konečném znění na programu zastupitelstva 17. února,“ říká náměstek primátora Ivo Moravec, který dodal, že k eliminaci potkanů dochází ohniskovou deratizací dvakrát ročně. Na jaře a na podzim. 

Potkani se ale velice rychle množí a kvůli tomu jsou před člověkem pořád napřed. Celoplošná deratizace proto počítá se součinností občanů. „Město totiž může hlodavce hubit jenom na svých pozemcích, plochách či veřejných prostranstvích, ale ne v jednotlivých domácnostech a na soukromém majetku. Proto je třeba, aby si to lidé uvědomili a pomalu se na společné tažení proti potkanům začínali připravovat. Přesné instrukce obsahuje zmiňovaná vyhláška a my se její osvětě budeme samozřejmě náležitě věnovat,“ dodává náměstek.

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky deratizace, hubení, České Budějovice, hlodavci, Ivo Moravec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Budějcích proběhne celoplošná deratizace hlodavců, počítá se i se zapojením místních  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.