Počasí dnes11 °C, zítra9 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Silnice ke Třístoličníku může být v některých dnech uzavřena

Příjezdová silnice k šumavskému vrcholu Třístoličník může být v některých dnech z bavorské strany uzavřena pro auta. Opatření zavádí okres Freyung-Grafenau a má sloužit k tomu, aby auta neparkovala podél vozovky. Silnice se uzavře ve chvíli, kdy bude naplněna kapacita parkoviště u Třístoličníku pro 170 vozidel.

Představitelé okresu Freyung-Grafenau reagují na situaci, kterou na příjezdových silnicích ke Třístoličníku v minulých týdnech zaznamenali. „Velké problémy nastaly především v době Vánoc a Nového roku. Silnice k parkovišti na Třístoličník byla po obou stranách využita jako parkovací místo a mezi těmito zaparkovanými auty, které tímto stáním porušovaly dopravní předpisy, se pokoušela další osobní auta projet k oficiálnímu parkovišti. Nakonec auta komunikaci ucpala a vůbec nebyl možný průjezd zásahových vozidel horské služby ani záchranné služby," uvedl mluvčí okresu Freyung-Grafenau Karl Matschinner.

Podle něj se nyní počítá s tím, že když se naplní kapacita parkoviště, silnici uzavřou místní dobrovolní hasiči. Pravděpodobně se tak stane o víkendech nebo svátcích. Parkovat na okraji vozovky se v Německu nesmí. „A to i bez zvlášť instalované značky o zákazu zastavení v daném úseku," uvedl Matschinner.

Vrchol Třístoličníku dosahuje 1333 metrů nadmořské výšky. Z české strany je přístupný po turistické stezce vedoucí ze Stožce na Prachaticku. Tři kilometry na východ od vrcholu se stýkají hranice Česka, Rakouska a Bavorska.

Autoři | Foto Okresní úřad Freyung-Grafenau

Štítky ČR, Německo, příroda, turistika, automobilová, Šumava, Třístoličník, silnice, Vánoce, Rakousko, Česko, Bavorsko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Silnice ke Třístoličníku může být v některých dnech uzavřena  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.