Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Meteorologové upravili výstrahu, foukat bude až do zítřejšího odpoledne

Silného větru se zatím nezbavíme. Meteorologové upravili výstrahu a foukat by mělo až do zítřejší páté hodiny odpoledne. Vítr v nárazech může dosahovat až 65 kilometrů v hodině. Zasáhnout by měl celý Jihočeský kraj.

Výstraha je v platnosti od zítřejší páté hodiny ráno do páté hodiny odpoledne a platí pro celý Jihočeský kraj. Hrozí poškození stromů a lesních porostů. Vítr může podle meteorologů způsobit menší škody na budovách a zkomplikovat také dopravu.

„Doporučujeme zajistit okna, dveře, odstranit nebo upevnit volně uložené předměty, zabezpečit skleníky a podobně. Lidé by také měli dbát zvýšené opatrnosti při pohybu venku a při řízení vozidel. Na horách omezit túry a nevydávat se zejména do hřebenových partií," uvedl na webu Český hydrometeorologický ústav.

Silný vítr dorazil na území Jihočeského kraje po páté hodině ráno. Vyvracel stromy a lámal větve, které následně poškozovaly vedení elektrického napětí na mnoha místech. V časných ranních hodinách energetici zaznamenali dokonce 7 tisíc domácností...

Ohodnoť článek

Foto eon.cz

Štítky vítr, výstraha, Jihočeský kraj, Český hydrometeorologický ústav

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Meteorologové upravili výstrahu, foukat bude až do zítřejšího odpoledne  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.