Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Více než dvacetiletou historii Centra pro pomoc dětem a mládeži v Českém Krumlově dokumentuje nová výstava

Desítky lidí se ve středu 5. února zúčastnily vernisáže retrospektivní výstavy Centra pro pomoc dětem a mládeži Český Krumlov (CPDM), která je nainstalována v hlavní budově Krajského úřadu Jihočeského kraje. Akce se uskutečnila mimo jiné za účasti hejtmanky Jihočeského kraje Ivany Stráské a Miroslava Hrdiny, vedoucího oddělení mládeže, tělovýchovy a sportu Krajského úřadu Jihočeského kraje.

„Na přípravu výstavy jsme měli velmi málo času, proto jsem rád, jak dobře to nakonec dopadlo. Moc nás těší, že jsou panely rozmístěné po celé budově, dostali jsme opravdu mimořádný prostor. Návštěvníci úřadu se tak o nás dozví skutečně téměř vše. A nejen návštěvníci, výstava je samozřejmě přístupná komukoliv,“ říká ředitel CPDM Vlastimil Kopeček a dodává, že organizátory potěší, když návštěvníci zanechají vzkaz v knize návštěv.

Výstava seznamuje s veškerou činností CPDM, zároveň se jedná o bohatou sondu do minulosti organizace. „Chtěli jsme, aby byla expozice plná života, proto jsme velký důraz kladli na fotografie, které výborně dokumentují jednotlivé projekty,“ dodává Vlastimil Kopeček.

Vernisáž výstavy byla obohacena také o projekci krátkých animovaných filmů. Ty vznikly v rámci tradičního Kurzu animovaného filmu, jenž se každoročně koná v nízkoprahové Boudě, která je jedním z pracovišť CPDM.

Expozice je přístupná široké veřejnosti v hlavní budově Jihočeského kraje do 27. února. Výstava je realizována za podpory Jihočeského kraje a města Český Krumlov.

Hodnocení článku je 50 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto kraj–jihocesky.cz

Štítky Centrum pro pomoc dětem a mládeži, Český Krumlov, výstava, Jihočeský kraj, Miroslav Hrdina, Ivana Stráská, vernisáž, krajský úřad, historie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Více než dvacetiletou historii Centra pro pomoc dětem a mládeži v Českém Krumlově dokumentuje nová výstava  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.