Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Lyžaři na jihu Čech zažili jeden z nejpříznivějších víkendů

Jeden z nejlepších víkendů v sezoně zaznamenaly velká lyžařská střediska na jihu Čech. Pomohl k tomu fakt, že v týdnu napadl sníh a počasí bylo v sobotu a dnes téměř ideální. Do největších středisek v regionu tak za dva dny dorazily tisíce lyžařů, vyplývá to z vyjádření provozovatelů.

„Skutečně můžeme mluvit o zatím asi nejpovedenějším víkendu. Po ránu mrzlo, přes den se mírně oteplilo a příjemně svítilo slunce," uvedl za lipenský skiareál Jiří Falout. Dodal, že za oba dny navštívilo středisko zhruba 3000 lyžařů.

Lidé se vydali rovněž na Zadov. „Vzhledem k tomu, že nám v týdnu napadal čerstvý sníh, jsme zase po čase mohli mít v provozu sjezdovky Kobyla, U Horejšů i Nové Hutě," řekl za lyžařský areál Zadov Petr Vondraš. Dodal, že na začátku víkendu leželo i mimo sjezdovky zhruba 15 centimetrů sněhu, což umožnilo jízdu na běžkách. „Ale protože je celkem teplo, tak se ta vrstva pozvolna ztenčuje," uvedl.

Provozovatelé velkých středisek se připravují i na možné komplikace kvůli orkánu, který má zasáhnout i Českou republiku. „Pokud by nárazy větru byly silné, není možné spustit lanovku. Už jsme tuto situaci v sezoně dvakrát zažili. Uvidíme, jak to bude vypadat nyní," uvedl za středisko Hochficht na česko-rakouské hranici Šumavy Martin Řezáč.

Provozovatelé areálu na jihu Čech uvedli, že o případném omezení provozu budou operativně informovat na svých webových portálech.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky ČR, počasí, rekreace, hory, Jihočeský kraj, Česko, Martin Řezáč, Nové Hutě

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Lyžaři na jihu Čech zažili jeden z nejpříznivějších víkendů  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.