Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Budvar má nového obchodního ředitele pro český trh

Budějovický Budvar má nového obchodního ředitele pro tuzemský trh. Místo Roberta Chrta nastoupil 1. února do této funkce Petr Kubín. Chrt v pivovaru zůstal, jako ředitel pro strategii a business development.

„Do pivovaru Petr Kubín přichází, protože chceme kromě exportu posílit i zaměření na náš domácí trh," uvedl ředitel Budějovického Budvaru Petr Dvořák. Obchodní ředitelkou pro export zůstává Renata Pánková. Podle informací z portálu LinkedIn pracoval Chrt, absolvent pražské VŠE, jako obchodní ředitel Budvaru přes 25 let, od roku 1994.

Národní podnik Budějovický Budvar loni meziročně zvýšil výstav piva téměř o pět procent na rekordních 1,679 milionu hektolitrů a tržby poprvé překonaly tři miliardy korun. Zisk za loňský rok Budvar zatím nezveřejnil. Předloni měl zisk po zdanění 267,1 milionu korun a do státního rozpočtu odvedl 500 milionů korun.

V roce 2018 vyvezl Budvar do 79 států dosud nejvíc piva v historii, 1,07 milionu hektolitrů. V letošním roce chce dokončit první etapu rozšiřování kapacity hlavního kvašení a zahájit druhou. Investice budou přes 250 milionů korun. Podle rozvojového plánu z roku 2015, který obsahuje investice za dvě miliardy korun, by měl v letošním roce výstav zvýšit o čtvrtinu na víc než dva miliony hektolitrů.

Budvar je posledním českým pivovarem, který vlastní stát. Ministryně financí Alena Schillerová (za ANO) loni v létě řekla, že současná vláda Budvar nikdy nezprivatizuje.

Autoři | Foto Linkedin

Štítky ČR, pivo, Budvar, personální, Č. Budějovice, Budějovický Budvar, obchodní ředitel, pivovar, Petr Kubín, Petr Dvořák, LinkedIn, Alena Schillerová, ANO 2011

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Budvar má nového obchodního ředitele pro český trh  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.