Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Obchodní akademie, Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Třeboň je škola s tradicí

PR článek

OA, SOŠ a SOU Třeboň. Jediná škola na jihu Čech poskytující absolventům základních škol vzdělání ve sklářských oborech zušlechťování skla (broušení a malba skla) a v modelářství a návrhářství oděvů. Škola s osmdesátiletou tradicí opravárenských oborů (mechanik opravář motorových vozidel a opravář zemědělských strojů), absolventům nabízí i možnost nástavbového maturitního studia jak v denní tak v dálkové formě. Poskytuje i vzdělání v ekonomických oborech jako je Cestovní ruch a Obchodní akademie.

OA, SOŠ a SOU Třeboň, je školou třetího tisíciletí ve vybavenosti tříd i učeben pro odborné předměty a odbornou praxi a také způsobu získávání nových poznatků. Dílny pro výuku oboru opravář zemědělských strojů a automechanik jsou vybaveny novou technikou pro diagnostiku automobilů a traktorů, novými CNC obráběcími stroji a sadami nového montážního a demontážního nářadí.  Teoretická výuka byla vybavena moderní výukovou digitální technikou.

Mezinárodní spolupráci mezi školami aktivně udržuje s italským Trentem, slovenským Svitem, rakouským Gmundem, portugalskou školou v Lisabonu a s japonskou univerzitou  Kagava ve městě Takamatsu. Dále se již rozběhla spolupráce  s německým Grafenou a Zwieslem a v loňském roce proběhl první výměnný pobyt studentů s čínskou Donghají. Jeden měsíc se našich 5 studentů učilo brousit čínský křišťál. Mimo zahraničních probíhá příležitostná spolupráce i s tuzemskými školami a podniky.

Studenti se pravidelně účastní nejrůznějších výstavních a soutěžních akcí prakticky se všemi učebními i studijními obory.

Studijní i učební obory jsou koncipovány tak, aby připravily studenty pro požadavky výrobního procesu i studia na vyšších odborných či vysokých školách.

Vedení školy aktivně vyhledává těsné kontakty s výrobními a opravárenskými podniky pro odbornou praxi žáků i jejich pracovní uplatnění po ukončení studia.

OA, SOŠ a SOU Třeboň - škola v klidném lázeňském prostředí poskytující špičkové služby nejen svým žákům, ale také rodičům, kteří nemusí mít z budoucnosti svých dětí obavy. Více info najdete na webových stránkách nebo Facebooku.

Hodnocení článku je 74 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky škola, Třeboň, vzdělání, studium, Česko, Lisabon, tradice, Facebook, Trent, Svit, obchodní akademie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Obchodní akademie, Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Třeboň je škola s tradicí  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.