Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Na jihu Čech skončilo v únoru v domácí karanténě 77 lidí

Hygienici v Jihočeském kraji poslali od začátku února do domácí karantény 77 lidí, kteří se vrátili ze zahraničních oblastí, v nichž se objevila nákaza novým typem koronaviru. Ve středu a ve čtvrtek dvoutýdenní karanténu nařídili 44 lidem.

„Občané jsou informováni, sami se nám hlásí a chtěla bych jim za tento přístup, který je jediný správný, velice poděkovat. Naši pracovníci jsou v pohotovosti, jsme ve stálém kontaktu se složkami integrovaného záchranného systému a pro veřejnost jsme zřídili řadu informačních telefonických linek stejně jako infekční oddělení českobudějovické nemocnice a Jihočeský kraj," uvedla ředitelka krajské hygienické stanice v Českých Budějovicích Kvetoslava Kotrbová. Dodala, že karanténu v posledních dnech většinou nařizovali pro lidi, kteří se vraceli ze severu Itálie.

Preventivní opatření se podle Kotrbové týká i těch, kteří nemají jakékoli příznaky. U koronaviru jde o vysokou teplotu, kašel nebo dušnost.

Nový koronavirus v Česku zatím nebyl zaznamenán, ale existuje riziko, že by se mohl objevit. U nikoho na jihu Čech se podezření na nemoc COVID-19 nepotvrdilo. Šíří se od loňského prosince z Číny. Ve světě se jím nakazilo přes 82 700 lidí a na 2 800 nakažených zemřelo. Většinou šlo o starší lidi, kteří trpěli i dalšími zdravotními potížemi.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky zdraví, koronavirus, Jihočeský kraj, karanténa, Česko, COVID-19, Kvetoslava Kotrbová, Nemocnice České Budějovice, Krajská hygienická stanice, Itálie, České Budějovice, Čína

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na jihu Čech skončilo v únoru v domácí karanténě 77 lidí  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.