Počasí dnes17 °C, zítra12 °C
Úterý 22. října 2024  |  Svátek má Sabina
Bez reklam

Budějcká nemocnice za dva poslední týdny vyšetřila více než deset pacientů s podezřením na koronavir, testy byly negativní

Nemocnice v Budějcích vyšetřila během posledních dvou týdnů více než deset pacientů s podezřením na koronavir. U všech byly tyto testy negativní a byli proto propuštěni do domácího léčení. V současnosti není v nemocnici hospitalizován žádný pacient s podezřením na toto onemocnění.

„V Jihočeském kraji se dosud nákaza novým koronavirem neprokázala. S ohledem na počet navracejících se turistů z Itálie lze výskyt minimálně jednotlivých případů onemocnění koronavirem očekávat,“ uvedla tisková mluvčí nemocnice Iva Nováková, která dodala, že všichni pacienti s podezřením na koronavir byli izolováni na infekčním oddělení.

Nemocnice je na toto onemocnění připravena v souladu s aktuálními doporučeními Evropského centra pro kontrolu nemocí a Světové zdravotnické organizace. 

První tři případy koronaviru v České republice

Česká republika má první tři potvrzené případy nákazy způsobené novým typem koronaviru. Ministr zdravotnictví Adam Vojtěch (za ANO) dnes novinářům řekl, že dva lidé s pozitivními testy jsou v pražské Nemocnici Na Bulovce, třetí je v Masarykově nemocnici v Ústí nad Labem. V Praze i Ústí leží muži české národnosti, druhý případ v hlavním městě se týká americké studentky. Všichni do České republiky v poslední době přicestovali z Itálie, podle lékařů je ve všech případech stav pacientů dobrý, nic nenapovídá těžkému průběhu nemoci.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto HZS Královéhradeckého kraje

Štítky koronavir, českobudějovická nemocnice, podezření, pacienti, COVID-19, nemocnice, pacient, České Budějovice, Česko, Itálie, Světová zdravotnická organizace, Centers for Disease Control and Prevention, Adam Vojtěch, ANO 2011

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jan Richter

Lidi nenakupujte jako VIETNAMCI ve velkém a kupte jen co potřebujete po malých dávkách . NEbo chcete jako za SOUDRUHŮ Z KSČ BONY ? na jídlo .

Neděle, 1. března 2020, 20:31Odpovědět

Budějcká nemocnice za dva poslední týdny vyšetřila více než deset pacientů s podezřením na koronavir, testy byly negativní  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.