Počasí dnes21 °C, zítra22 °C
Úterý 14. května 2024  |  Svátek má Bonifác
Bez reklam

Budějce chtějí vybudovat systém na zachytávání dešťové vody

České Budějovice chtějí v horizontu několika let vybudovat systém, který bude mimo jiné zachytávat dešťovou vodu. Město tím reaguje na klimatické změny. Součástí systému by měly být například i takzvané zelené střechy.

„Ať už na to má každý jiný názor, tak klima se mění. Všichni víme, jak tady vypadala poslední léta ve městě, kdy se zde v některých dnech nedalo vydržet, jak chřadla vegetace. Proto chceme vodu, která naprší, zadržovat a následně využívat k zavlažování," uvedl náměstek primátora Ivo Moravec.

Město rovněž hodlá podporovat výstavbu budov s využitím takzvaných zelených střech. Rostla by na nich zeleň, která by chladila objekt. „Nemusela by se pak využívat klimatizace," uvedl náměstek českobudějovického primátora.

České Budějovice chtějí, aby projekt na zachytávání dešťové vody fungoval nejpozději v roce 2024. Podle Moravce je podobný krok nevyhnutelný. „Byli jsme zvyklí na srážkové dotace, ale to se výrazně změnilo. Nyní je málo deště i málo sněhu, což se projevuje v nedostatku vody," uvedl.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky České Budějovice, zachytávání vody, novinka, povrchová voda, Ivo Moravec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Budějce chtějí vybudovat systém na zachytávání dešťové vody  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.