Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Jihočeská turistická centrála zrušila veletrh Travelfest

Jihočeská centrála cestovního ruchu zrušila kvůli obavám ze šíření nového typu koronaviru dubnový veletrh cestovního ruchu Travelfest v Českých Budějovicích. Centrála zrušila i účast Jihočeského kraje na březnovém mezinárodním veletrhu v německém Pasově. Peníze, které takto ušetří, investuje do kampaně na pomoc jihočeským hoteliérům, kteří kvůli obavám ze šíření nákazy přišli o hosty ze zahraničí. V kraji se zatím neobjevil žádný případ nákazy koronavirem.

Kampaň na pomoc domácím hoteliérům spustí centrála do konce března. Investuje do ní dva miliony korun. Peníze ubere z prostředků, které původně vyčlenila na propagaci kraje pro zahraniční turisty. Kampaň potrvá měsíc.

„Přesouváme všechny peníze na novou kampaň Jaro v jižních Čechách. Máme 60 ubytovatelů a 20 restaurací, kteří se chtějí zapojit. Bereme i to, že Češi mají naplánovanou dovolenou, ruší teď zájezdy do zahraničí a chceme jim nabídnout kvalitní alternativu,“ řekl ředitel centrály Jaromír Polášek.

Omezení kvůli šířící se nákaze dělají také jiné organizace a firmy. Jaderná elektrárna Temelín zrušila všechny exkurze, zatím do 30. dubna. Zavřené je i její infocentrum. Elektrárna posílila dezinfekci v autobusech, které vozí zaměstnance, omezila také mítinky.

„Zrušili jsme necelou stovku exkurzí a podobný počet plánovaných hromadných návštěv infocentra. Očekáváme úbytek kolem 5 tisíc lidí,“ řekl temelínský mluvčí Marek Sviták.

Aktivity menšího rozsahu, díky nimž propaguje jižní Čechy v Rakousku a Německu, Jihočeská centrála cestovního ruchu neomezí. Navíc rozšíří program konference cestovního ruchu Travelcon, která bude 23. a 24. dubna v Českých Budějovicích.

V jižních Čechách se loni ubytovalo 1,78 milionu turistů, z toho 1,15 milionu českých. Polovinu všech zahraničních hostů tvořili Asiaté. Počet všech návštěvníků stoupl meziročně o tři procenta.

Autoři | Foto Jana Píchová

Štítky Německo, turistika, zdraví, koronavirus, ČEZ, Temelín, Jihočeský kraj, veletrh, cestovní ruch, infekční onemocnění, České Budějovice, Pasov, Jaderná elektrárna Temelín, Rakousko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihočeská turistická centrála zrušila veletrh Travelfest  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.