Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Českobudějovická pekárna Penam – kvalita s letitou tradicí

PR článek

Jezdíváte - li na východní okraj Českých Budějovic, do městské části Suché Vrbné, určitě po cestě míjíte budovy českobudějovické pekárny Penam, které pečou pro jihočeský region pečivo již od roku 1960. Moderní historii začala pekárna psát v roce 2008, kdy pekárnu koupila společnost Penam.

Hrdí pekaři z Budějc

Od ředitele, přes pekaře až po řidiče – všichni jsou hrdí na to, že jsou z Budějc a snaží se to dávat najevo. Nejenže podporují všemožné sportovní akce, mateřské školky nebo domovy důchodců v regionu, ale dokonce i pojmenovávají jejich pečivo tak, aby bylo všem jasné, odkud je. V obchodech se tak můžete setkat s chlebem Jsem Jihočech, který si v minulém roce odnesl 2. místo v regionální potravinářské soutěži Chutná hezky. Jihočesky. A například další budějcký výrobek Kornspitz obdržel skvělé ocenění a to hned 1. místo v soutěži Kornspitz roku.

Pekárna podporuje i začínající pekaře a pekařky. Spolupracují se Střední školou obchodní v Českých Budějovicích, ze které učni z oboru pekař absolvují praktickou výuku u jejich pecí. Aby podpořili hrdost učňů na odvedenou práci, prodávají jejich upečené výrobky v podnikové prodejně sousedící přímo s pekárnou. Doposud se zde prodával pouze učňovský chléb, ale postupně se budou přidávat další a další jejich výrobky.

Novinkami vstříc roku 2020

Vyvíjet něco nového, neokoukaného a vylepšovat stávající. Taková je vize pekárny do roku 2020. A již na začátku roku je vidět, že to opravdu myslí vážně. Od ledna můžete najít na obchodních pultech dvě novinky – jednu z řad běžného pečiva, druhou ze sladkého.

Pekaři a pekařky pro nás vymysleli, a hlavně upekli Žitánek. Jak již název napovídá, jedná se o druh pečiva, ve kterém má výhradní zastoupení žito. A to hned z 65 procent! Má krásný rustikální vzhled, popraskanou křupavou kůrku, a hlavně má více proteinů než běžné pšeničné pečivo.

Milovníci sladkého zase mohou do obchodů zabrousit na něco s nevšední chutí, něco atraktivního, něco skvělého! Koblihu s náplní slaný karamel. Tradiční výrobek s netradiční náplní.

V českobudějovické pekárně se peče několik druhů chlebů i spoustu běžného a sladkého pečiva, které pochází jen z českého obilí. Stačí projít kolem a již podle vůně poznáte, že právě zde se tvoří příběh toho čerstvého, křupavého a nadýchaného pečiva.

Hodnocení článku je 36 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky Penam, pekárna, pečivo, České Budějovice, chléb, Suché Vrbné

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Českobudějovická pekárna Penam – kvalita s letitou tradicí  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.