Počasí dnes26 °C, zítra21 °C
Úterý 30. dubna 2024  |  Svátek má Blahoslav
Bez reklam

Na jihu Čech onemocněl muž středního věku. Je v domácí izolaci

, aktualizováno 13. března 2020, 18:46

Včera večer oznámil ministr zdravotnictví Adam Vojtěch, že první případ koronaviru se objevil už i na jihu Čech. Podle dostupných informací se jedná o muže středního věku, který pracuje v Německu a bydlí ve Lhenicích. Muž je podle hygieniků v domácí izolaci.

Podle hygieniků má onemocnění zatím lehký průběh a pacient zůstává v domácí izolaci. „I v kontaktu s rodinou a příbuznými musí všichni používat roušky," uvedla k izolaci ředitelka českobudějovické hygienické stanice Kvetoslava Kotrbová

Pacient spadá do věkové skupiny 45 až 50 let, příznaky na sobě zpozoroval po návratu ze zaměstnání v Německu. Nemocnice v Jihočeském kraji zatím prověřovala asi devět desítek lidí na koronavirus. S výjimkou tohoto případu byly všechny testy negativní, dodala Kotrbová.

„Mohu potvrdit, že nakažený muž není z Českých Budějovic. Bližší informace nebudeme podávat,“ uvedla Jitka Luňáčková z českobudějovické krajské hygienické stanice.

Jihočeští hygienici do včerejšího dne odeslali od začátku února do laboratoře českobudějovické nemocnice celkem 84 suspektních vzorků a nařídili 217 karantén

Před půl jedenáctou večer oznámil ministr zdravotnictví Adam Vojtěch na svém Twitteru, že je první potvrzený případ koronaviru na jihu Čech. V České republice je už 94 nakažených lidí, od včerejšího večera přibylo 31 případů.

Během středy v České republice výrazně stoupl počet nakažených lidí. Od předchozího dne hygienici zaznamenali 31 nových případů, což byl dosud nejvyšší denní nárůst. Celkem bylo ve středu večer v Česku 94 lidí prokazatelně nakažených novým typem koronaviru, z toho dva jsou podle ministerstva zdravotnictví v poměrně vážném stavu.

V Česku už platí zákaz konání všech akcí, při nichž by se na jednom místě mohlo shromáždit více než 100 lidí. Do odvolání jsou také zavřeny základní, střední, vyšší odborné i vysoké školy.

Hodnocení článku je 70 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto ilustrační foto, HZS HK

Štítky koronavirus, vir, České Budějovice, Krajská hygienická stanice, Česko, střední věk, COVID-19, Jihočeský kraj, Německo, Adam Vojtěch, Lhenice, Kvetoslava Kotrbová, ČT24

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na jihu Čech onemocněl muž středního věku. Je v domácí izolaci  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.