Počasí dnes7 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Skiareál Lipno ukončí kvůli počasí sezonu dřív

Skiareál Lipno ukončí provoz o dva dny dříve, než bylo původně v plánu. Důvodem je podle Jiřího Falouta změna počasí, kdy déšť a oteplení komplikuje údržbu sjezdovek. Falout dodal, že areál hned po ukončení zimní sezony zahájí přípravy na letní provoz.

„Ihned po ukončení zimní sezóny začneme připravovat lanovku na letní provoz. Projít musí revizí, čeká nás defektoskopie lana a nutné úpravy spojené s provozem pro pěší turisty. Vše bychom chtěli mít hotové v dubnu, nejpozději před Velikonoci,“ sdělil marketingový a obchodní ředitel Skiareálu Lipno Jiří Falout.

Otevřena zůstává Stezka korunami stromů, která se nachází na vrcholu Skiareálu Lipno. Turisté mohou zaparkovat na bezplatném parkovišti a za výhledy se dostanou buď pěšky nebo stezkabusem. „Odměnou jsou jim výhledy na jezero, Šumavu a pokud vyjde počasí, tak i na vrcholky Alp,“ podotkl Falout.

V provozu jsou také lipenský Aquaworld, Hopsárium i bobová dráha. „Už nyní se převlékají naše půjčovny sportovního vybavení do letního kabátu. Odvážíme lyže do skladů a zpět putují kola. Ty začneme půjčovat v sobotu 28. března v půjčovně Kapitanát, která se nachází přímo na oblíbené Jezerní cyklostezce,“ dodal Falout.

Zadov a Hochficht zůstávají v provozu

V provozu zůstává středisko na Zadově. S ohledem na zrušení akcí s účastí nad 100 lidí však areál neuspořádá sobotní Zadovskou stovku, kdy k lyžování připravoval i kulturní program. „Lyžuje se za ceny z vedlejší sezony," řekl ČTK za zadovské středisko Petr Vondraš.

Sjezdovky jsou v provozu také ve středisku na česko-rakouské hranici Šumavy Hochficht. „Podmínky jsou ideální a sněhu na svazích leží dostatek. V provozu je 19 kilometrů sjezdovek a zájem lidí o lyžování zatím stále je," uvedl za Hochficht Martin Řezáč.

Autoři | Foto Skiareál Lipno

Štítky lyže, areál, Lipno, sezona, zima, Vodní nádrž Lipno, sjezdovka, Velikonoce, Šumava, Martin Řezáč, Stezka korunami stromů, Hochficht, Zadov, Alpy

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Skiareál Lipno ukončí kvůli počasí sezonu dřív.  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.