Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Náměstek Holický je v karanténě. Minulý týden byl lyžovat v Itálii

Karanténa kvůli koronaviru se dotkla už i budějcké radnice. V izolaci skončil náměstek primátora Petr Holický (ANO), který byl minulý týden lyžovat v Itálii. Na dovolenou vyrazil i přesto, že se v zemi velmi silně šířila nákaza koronavirem.

Náměstek primátora Petr Holický je v karanténě. V minulém týdnu se totiž vrátil z dovolené v Itálii. Na lyže vyrazil i přesto, že bylo v zemi velké množství nakažených lidí koronavirem a premiér Andrej Babiš doporučil, aby lidé do Itálie nejezdili. V době, kdy Babiš doporučení vydal, už měl být ale Holický údajně na místě. „Byl jsem v severní Itálii v lyžařském středisku Alto Adige v Trentinu. Když jsem odjížděl, tak situace nevypadala tak, jako dnes. Žádná velká varování nebyla. Oblast, kam jsme mířili, byla naprosto bezpečná,“ uvedl Holický.

Pro server Seznam zprávy Holický uvedl, že dovolenou nezrušil mimo jiné proto, že by mu zájezd propadl. „Byl to jeden z důvodů. Jsme velká skupina, takže jsme to zvažovali společně. Část neodjela, ale čtrnáct ano,“ uvedl pro server náměstek. 

Aktuálně tedy dodržuje čtrnáctidenní karanténu. Žádné známky nemoci na sobě nepociťuje. „Je důležité, že jsme se izolovali, možná i od všeho, co se teď děje. Paradoxně jsme tady možná ve větším bezpečí,“ řekl.

 „Ukázka krystalické pitomosti a naprosté ignorance"

Holického rozhodnutí odjet na dovolenou se ihned setkalo s palbou kritiky. „Odjet na dovolenou do Itálie v době, kdy vyzve vláda občany, aby tam necestovali, protože po návratu mohou ohrožovat svoje okolí? Šílený nápad. Hodně nezodpovědný nápad. Že to udělá náměstek primátora Českých Budějovic z hnutí ANO Petr Holický, tak to už považuji za ukázku krystalické pitomosti a naprosté ignorance. A není to vůbec o tom, z jaké je strany nebo hnutí, jde o to, jak svoji funkci ten člověk vnímá," uvedl Martin Kuba (ODS) na svém Facebooku a dodal: „Tím, že si pan náměstek vyjel na lyže, a navíc s nehorázně hloupým zdůvodněním, aby mu nepropadl zájezd, jen dokázal, že necítí elementární odpovědnost za město, které řídí a lidi, kteří v něm žijí. Bohužel to jen ukazuje, jak svoji funkci bere. Je to pro něj jen pracovní pozice s platem cca 80 tisíc korun měsíčně pro období klidu a pohody,“ napsal.

Podle Holického ale karanténa nijak neovlivňuje jeho práci. „Já normálně funguji. V rámci radnice mám kompletní online připojení, je to jako bych seděl u svého stolu v práci. Všechny potřebné lidi mám na telefonu. Vše konzultujeme s gesčními vedoucími odborů. Připravovali jsme například materiály do rady. Všechno běží,“ uvedl Holický.

Do Itálie měl v minulých týdnech vyrazit také první náměstek primátora Juraj Thoma (HOPB). Ten ale svou dovolenou zrušil. „Ano, do Itálie jsem měl jet a dovolenou jsme zrušili, protože onemocněla moje paní,“ uvedl Thoma.

Hodnocení článku je 56 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto

Štítky koronavirus, karanténa, Petr Holický, ANO, České Budějovice, Itálie, COVID-19, ANO 2011, Andrej Babiš, Juraj Thoma, Seznam.cz, Martin Kuba, Autonomní provincie Bolzano, ODS

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Michal Rybák

Co chcete po obyčejném městském politikovi,když náš nejvyšší státní zástupce (rádoby prezident) veřejně hlásí jak se nevzdá cesty do Číny?Za tu hloupost bych pana náměstka nechal teď 14 dní pracovat doma zadarmo...škoda mluvit,klasické čecháčkovstvi...přece ten zájezd nenechám propadnout...naopak,bude tam málo lidí,užijeme si to..nechat je tam v Itálii,když si tam museli i přes doporučení jezdit...

Čtvrtek, 12. března 2020, 23:24Odpovědět

Miroslav Novotný

Koukám že v Budejcich máme pěkná Jelita.. A že Thoma neodjel jen z důvodu nemoci ženy.. To je vtipné.. Navíc tvrdit, že tam bylo bezpečno :D to se pozná jak? On ten vir je vidět? Odkdy? To nejde poznat.. Měl se řídit rozumem..

Čtvrtek, 12. března 2020, 18:53Odpovědět

Náměstek Holický je v karanténě. Minulý týden byl lyžovat v Itálii  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.