Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Jihočeské nemocnice by přivítaly pomoc mediků

Studenti sesterských oborů nabízejí českobudějovické nemocnici pomoc v situaci, kdy se republikou šíří nákaza koronavirem. Výuka na jejich školách je kvůli nařízení vlády od středy přerušena. Jihočeské nemocnice by zároveň přivítaly i pomoc ze strany studentů vysokoškolských lékařských fakult.

„V tomto okamžiku neevidujeme, že by nám studenti medicíny nabízeli pomoc. Ale i s ohledem na to, že jsme museli nyní zrušit, respektive odložit pravidelnou jarní akci Medik roku, bychom se stážím a výpomoci ze strany mediků v našich nemocnicích rozhodně nebránili,“ uvedl za Jihočeské nemocnice člen představenstva Michal Čarvaš.

Dodala, že aspoň někteří studenti, kteří nyní nemusí do školy, své pomocné služby nabízejí. „V Nemocnici České Budějovice zatím neevidujeme spontánní zájem mediků, zato nás velmi mile překvapil zájem studentů sesterských oborů, jejichž pomoc rádi využijeme,“ řekla mluvčí budějcké nemocnice Iva Nováková.

Jihočeský kraj zůstával dlouho jedním z posledních regionů v republice, kde se nákaza koronavirem neobjevila. Hygienici první případ zaznamenali až ve čtvrtek.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky nemocnice, zdraví, školy, koronavirus, Jihočeský kraj, Nemocnice České Budějovice, Jihočeské nemocnice, a.s., České Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihočeské nemocnice by přivítaly pomoc mediků  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.