Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Od pondělí se uzavřou mateřské školy, s omezením musejí počítat i snoubenci

V pondělí se uzavřou všechny mateřské školy zřizované městem. Od dnešní půlnoci také dočasně končí noční linky MHD číslo 53 a 59. Po celou dobu nouzového stavu také platí, že na svatebním obřadu nesmí být přítomno více než 30 osob, a to včetně oddávajícího a matrikářky.

Uzavřena je už i výstavní síň v Domě umění. Od zítřejšího dne bude uzavřena radniční výstavní síň a turistické informační centrum v budově radnice na náměstí Přemysla Otakara II.

V platnosti je také zákaz prodeje jízdenek od řidiče v městské hromadné dopravě. V rámci prevence nebudou řidiči MHD otevírat přední dveře pro nástup a výstup. K údržbě vozů dopravní podnik používá například přístroje Ultrasoniccleaning, které fungují na bázi ultrazvukové technologie, nebo ozonmakery, které vytvářejí prostředí likvidující viry.

Stále platí zákaz návštěv i doporučení seniorům, aby v zájmu vlastního zdraví omezili pohyb venku. „Město České Budějovice také vyzývá své občany, aby zvážili nezbytnost osobního jednání na magistrátu a případně jej odložili nebo využili formu bezkontaktní komunikace (emailem, telefonem, poštou),“ uvedla tisková mluvčí města Jitka Welzlová

Hodnocení článku je 48 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto pixabay.com

Štítky koronavir, nouzový stav, opatření, České Budějovice, městská hromadná doprava, Dům umění, mateřská škola

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Od pondělí se uzavřou mateřské školy, s omezením musejí počítat i snoubenci  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.