Počasí dnes7 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Zlatým Ámosem se stal učitel Tomáš Míka z Tábora

Zlatým Ámosem se pro školní rok 2019/2020 stal Tomáš Míka z Gymnázia Pierra de Coubertina v Táboře. K oslavám výročí narození Jana Amose Komenského a ke Dni učitelů patří korunovace oblíbených učitelek a učitelů už 27 let. Organizátoři Zlatého Ámose zároveň s vyhlášením výsledků 27. ročníku vyzvali děti, aby v současné mimořádné a náročné situaci ocenily snahu svých rodičů při jejich vzdělávání.

Letošní ročník se musel přizpůsobit současné mimořádné situaci. „Slavnostní veřejné finále s úžasnou atmosférou fandících žáků, kteří společně se svými pedagogy usilují o titul nejvyšší, jsme museli zrušit. Ale tradici související se Dnem učitelů jsme chtěli zachovat. Proto výsledky 27. ročníku ankety Zlatý Ámos vyhlašujeme bez finále, pouze formou tiskové zprávy a videa na Facebooku a webu zlatyamos.cz,“ řekl zakladatel ankety Slávek Hrzal. „Neviditelný virus zabránil finálovému klání, nemohl se uskutečnit vzácný okamžik, kdy i kantorská autorita se přiblíží k dětské duši a společně z toho pak vytryskne vzácná souhra zkušeného orchestru. Názorný příklad, jak má vypadat škola,“ dodal předseda poroty Jan Cimický.

O titulu Zlatý Ámos letos nerozhodovala porota, ale semifinalisté, kteří zvítězili v jednotlivých regionech. Nejvíce hlasů od dostal a Zlatým Ámosem školního roku 2019/2020 se stal Tomáš Míka, který na Gymnáziu Pierra de Coubertina v Táboře učí český jazyk a základy společenských věd. „Z udělení titulu Zlatý Ámos mám obrovskou radost a jsem za něj moc vděčný. Zejména proto, že je to soutěž, která je zaměřená na to, co je podle mého názoru důležité, na sepětí, porozumění a spolupráci mezi studenty a učitelem,“ řekl po oznámení výsledků nový Zlatý Ámos. „Chtěl bych poděkovat především své fantastické 4.B, protože tenhle Zlatý Ámos je pro nás,“ upřesnil Tomáš Míka.

Ohodnoť článek

Tisková zpráva | Foto msmt.cz

Štítky Zlatý Ámos, Tábor, učitel, ocenění, Tomáš Míka, Gymnázium Pierra de Coubertina, Jan Amos Komenský, Facebook, Jan Cimický

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zlatým Ámosem se stal učitel Tomáš Míka z Tábora  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.