Počasí dnes18 °C, zítra23 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Sběrný dvůr Švábův Hrádek začíná fungovat v omezeném režimu. Lidé by ho ale měli využívat jen výjimečně

Od dnešního dne je znovu otevřen sběrný dvůr Švábův Hrádek. Bude fungovat v omezeném režimu ve všední dny. Lidé by ho ale měli využívat jen v nejnutnějších případech. Na provoz budou v prvních dnech dohlížet strážníci městské policie.

Na otevření sběrného dvoru se domluvila firma FCC s magistrátem. Sběrný dvůr Švábův Hrádek funguje od dnešního dne v omezeném režimu. Od pondělí do pátku ho mohou lidé v nejnutnějších případech využít od 8 do 18 hodin. „Žádáme občany, aby se do sběrného dvora vydali v nejnutnějších případech, tedy když odpad opravdu nemají kde uskladnit,“ zdůrazňuje náměstek primátora Ivo Moravec.

Na provoz budou zpočátku dohlížet strážníci městské policie. Sběrné dvory v ulici Plynárenská a Dolní zůstávají nadále zavřené.

Svoz komunálního odpadu zůstává beze změny

Zaměstnanci společnosti FCC, kteří zajišťují svoz komunálního odpadu, i v těchto dnech pracují v plném nasazení. „Posádky svozových vozů byly vybaveny rouškami, rukavicemi, na provozovnách je k dispozici dezinfekce. Kabiny svozových vozů jsou v zázemí průběžně dezinfikovány," uvedla mluvčí společnosti Kristina Jakubcová

Od prvního dubna začne dle plánovaného harmonogramu také svoz bioodpadu. Obsah hnědých popelnic bude vyvážen jednou týdně. 

Hodnocení článku je 74 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto FCC, České Budějovice

Štítky sběrný dvůr, České Budějovice, Švábův Hrádek, Ivo Moravec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Sběrný dvůr Švábův Hrádek začíná fungovat v omezeném režimu. Lidé by ho ale měli využívat jen výjimečně  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.