Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Lidé mohou přihlásit své projekty do prvního ročníku participativního rozpočtu

České Budějovice vyhlásily výzvu na projekty k premiérovému ročníku participativního rozpočtu. Město chce realizovat vybrané návrhy občanů v celkové částce pět milionů korun. Lidé mohou od 1. dubna zadávat projekty elektronicky.

„Určitě máme v plánu setkat se s potenciálními navrhovateli v rámci worskhopů, kde jim pomůžeme s formální stránkou a úpravou jejich nápadů. V tuto chvíli však nevíme konkrétní termíny, ale hledáme alternativy. Aktuální informace budou k nalezení na webových stránkách participativního rozpočtu," uvedl náměstek českobudějovického primátora Juraj Thoma.

Projekty může navrhovat každý obyvatel od 18 let a není podmínkou, aby měl ve městě trvalé bydliště. Návrh musí být veřejně prospěšný a na majetku a území Českých Budějovic. „Nechali jsme se inspirovat v Brně, kde takový rozpočet už dobře funguje," řekl Thoma.

Takzvaný participativní rozpočet má v kraji už tři roky Český Krumlov, loni takto vyhradil milion korun na nové dětské hřiště či větší odpočinkové místo u potoka. Z návrhů obyvatel města letos budou vybírat projekty i v Prachaticích. Radnice na to uvolnila 100 tisíc korun.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto

Štítky České Budějovice, participativní rozpočet, projekt, rozpočet, Juraj Thoma, Brno, Český Krumlov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Lidé mohou přihlásit své projekty do prvního ročníku participativního rozpočtu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.