Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Hygienici na jihu Čech potvrdili další tři případy onemocnění koronavirem, čtyři lidé se uzdravili

Za uplynulých 24 hodin zaznamenali na jihu Čech hygienici tři nové verifikované případy nákazy koronavirem SARS-CoV-2. Celkový počet nemocných s diagnózou COVID-19 se tak k dnešní šesté hodině večerní v regionu zvýšil na 123. Dva nové případy byly zachyceny na Strakonicku a jeden na Písecku.

Jižní Čechy jsou v rámci České republiky stále krajem s nejnižším relativním výskytem onemocnění COVID-19, tedy s nejnižším počtem případů přepočteným na 100 tisíc obyvatel. Podle večerních dat Ministerstva zdravotnictví dosáhl relativní výskyt v regionu 19,35 pozitivních případů na 100 tisíc obyvatel. Jen pro srovnání. V Praze, kde je nemocných nejvíce, činil relativní výskyt ke stejnému okamžiku 90,96 pozitivních případů na 100 tisíc obyvatel.

„K dnešní šesté hodině bylo podle verifikovaných dat KHS v regionu mezi nemocnými 73 žen a 50 mužů. Třiatřicet nemocných má trvalé bydliště na Strakonicku, jednadvacet na Českokrumlovsku, dvacet na Českobudějovicku, šestnáct na Prachaticku, čtrnáct na Táborsku, jedenáct na Jindřichohradecku a osm na Písecku,“ uvedla epidemioložka jihočeské KHS Jitka Luňáčková. Mezi nemocnými je pět dětí ve věku do 14 let. Jedenáct nemocných je v kategorii od 15 do 24 let. Dvaadvacet v kategorii od 25 až 34 let, dvaadvacet v kategorii od 35 do 44 let, osmnáct v kategorii od 45 do 54 let a sedmnáct v kategorii od 55 do 64 let. Celkem 28 nemocných patří do nejohroženější věkové skupiny 65+.

Pro podezření na onemocnění COVID-19 bylo na jihu Čech dosud indikováno k vyšetření celkem 5 918 osob. V povinné karanténě se k pondělní 18. hodině nacházelo aktuálně 750 Jihočechů.

Počet repatriantů, kteří se v posledních dnech vrátili ze zahraničí zpět do vlasti v rámci hromadných repatriací organizovaných Ministerstvem zahraničí a nyní jsou pod dohledem jihočeských hygieniků, se v úterý zvýšil o čtyři osoby na celkových 85. Nákaza byla v minulých dnech prokázána zatím pouze u jednoho z nich.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Tisková zpráva | Foto

Štítky koronavir, jižní Čechy, onemocnění, hygiena, COVID-19, Česko, nemoc, Jihočeský kraj, okres Písek, okres Strakonice, Ministerstvo zdravotnictví České republiky, Praha, Ministerstvo zahraničních věcí České republiky, okres Český Krumlov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hygienici na jihu Čech potvrdili další tři případy onemocnění koronavirem, čtyři lidé se uzdravili  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.