Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

S onemocněním covid-19 zemřel první člověk v jižních Čechách

Hygienici evidují v Jihočeském kraji za dnešek tři nové případy koronaviru, celkem jich je 123. V regionu zemřel první pacient s nemocí covid-19. Šlo o ženu starší 65 let, měla několik dalších závažných onemocnění. Čtyři pacienti se z nemoci covid-19 vyléčili, uvedůa dnes v tiskové zprávě ředitelka krajské hygienické stanice v Českých Budějovicích Kvetoslava Kotrbová.

„K dnešní šesté hodině večerní bylo podle verifikovaných dat hygieniků v regionu mezi nemocnými 73 žen a 50 mužů. Třiatřicet nemocných má trvalé bydliště na Strakonicku, jednadvacet na Českokrumlovsku, dvacet na Českobudějovicku, šestnáct na Prachaticku, čtrnáct na Táborsku, jedenáct na Jindřichohradecku a osm na Písecku,“ uvedla epidemioložka jihočeských hygieniků Jitka Luňáčková.

Dodala, že mezi nemocnými je i pět dětí do 14 let. Nejvíce případů hygienici evidují v kategorii nad 65 let, jde o 28 pacientů.

Podle informací z webu ministerstva zdravotnictví je nemocí covid-19 nakažených 124 Jihočechů. Čísla ministerstva se liší od dat hygieniků, protože uvádějí nakažené podle trvalého bydliště. Někteří nemocní tak mohou být lidé, kteří mají v kraji jen trvalý pobyt, ale žijí jinde.

V ČR se zatím prokázala nemoc covid-19 u 4944 lidí. Na nákazu novým typem koronaviru v Česku podle údajů ministerstva zdravotnictví zemřelo 88 lidí, 172 se vyléčilo.

Autoři

Štítky ČR, koronavirus, Jihočeský kraj, COVID-19, nemoc, pacient, Kvetoslava Kotrbová, Krajská hygienická stanice, České Budějovice, Ministerstvo zdravotnictví České republiky, Česko, okres Strakonice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

S onemocněním covid-19 zemřel první člověk v jižních Čechách  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.