Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

V Týně nad Vltavou vyrostl rouškovník

Náměstí v Týně nad Vltavou už nějaký den zdobí rouškovník, na kterém se každý všední den objeví až 170 roušek. Pro lidi jsou volně k dispozici. Autorkou tohoto stromu je Lucie Dudková z krizového řízení, které sídlí v Komunitním centru.

Roušky jsou doplňovány každý všední den mezi sedmou a dvanáctou hodinou. Čas ale není přesně určený, aby se tam lidé neshromažďovali. Tyto ochranné pomůcky šijí dobrovolníci z řad učitelů, studentů, ale i místních, kteří se na pracovišti krizového řízení scházejí od jedné do šesté hodiny večerní. Tito lidé ale také například rozvážejí jídlo a léky seniorům. 

Na rouškovník je denně dáno v průměru 105 až 170 roušek. Ty tam ale prý moc dlouho nevydrží. Většinou bývají během 40 minut pryč. „Lidé chodí už během toho, kdy roušky na strom připravuji. Zkoušeli jsme pozorovat, kdo si tam pro roušky chodí. Většinou jsou to cyklisté, kteří kolem projíždí na kole. Zastavují tam ale například i auta,“ popsala referentka krizového řízení Lucie Dudková, která dodala, že lidé, na které by se už nedostalo, nemusejí zoufat. Roušky si totiž mohou vyzvednout přímo na pracovišti, a to v době od šesté do dvanácté hodiny.

Hodnocení článku je 66 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto tnv.cz

Štítky rouškovník, Týn nad Vltavou, roušky, Českobudějovicko, rouška, všední den

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Týně nad Vltavou vyrostl rouškovník  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.