Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Čeká vás letos státní maturita z angličtiny? S tímto přehledem ji zvládnete

PR článek

Podle loňských průzkumů bojuje u maturity nejvíce studentů s češtinou a angličtinou. V roce 2019 stoupla neúspěšnost písemné části angličtiny z 1,9 na 2,3 procenta. Jestli letos maturujete, pojďte se na státní zkoušku z angličtiny pořádně připravit. Dozvíte se, z kterých 3 částí se skládá a co musíte udělat pro to, abyste je úspěšně zvládli.

Didaktický test

Při státní maturitě z angličtiny se jako první řeší didaktický test, který je rozdělený do dvou částí – poslechový test a test čtení s porozuměním

Poslechový test trvá 35 minut a skládá se ze čtyř typů cvičení: vyber správný obrázek, vyber pravdivé nebo nepravdivé tvrzení, doplň informace do textu a zaškrtni správnou odpověď. 

Test čtení s porozuměním trvá 60 minut a opět se skládá z různých druhů cvičení, která jsou podobná jako v poslechovém testu. Poslední cvičení se zaměřuje na anglickou gramatiku

Podle Společného evropského referenčního rámce se státní maturita z anglického jazyka pohybuje na úrovni B1. Jde tedy o mírně pokročilou úroveň angličtiny. Ptáte se, co musíte na takové úrovni znát a umět? Podívejte se na článek Anglická gramatika, kde uvidíte, co je potřeba na které úrovni ovládat. 

Písemná práce

Po didaktickém testu přichází na řadu písemná práce, na kterou máte 60 minut. Skládá ze dvou částí a pro její úspěšné splnění se musíte přesně držet zadání. 

První část písemné práce se pohybuje v rozmezí 120-150 slov a nejčastěji budete psát e-mail, vypravování, charakteristiku, článek nebo dopis. Druhá část písemné práce se musí pohybovat v rozmezí 60-70 slov a nejčastěji se jedná o e-mail nebo sdělení

Pokud byste si chtěli písemnou část nacvičit, vyzkoušejte kurz Angličtina jako příprava ke státní maturitě, který zahrnuje všechny 3 oblasti státní maturity z angličtiny.

Ústní zkouška

Jako poslední část státní maturity z anglického jazyka vás čeká ústní zkouška. I ta se skládá z několika dílčích částí – krátké představení, otevřené otázky, popis a porovnání obrázku, maturitní otázka a rozhovor. 

Samotná ústní zkouška trvá 15 minut. Na potítku strávíte 20 minut. Tam si můžete vše připravit a přípravu si vzít s sebou ke zkoušce. Také byste tam měli mít k dispozici slovník a další pomůcky.

Jestli jste trémisti, doporučujeme si tuto část natrénovat i mimo školní výuku, například v jazykové škole nebo se soukromým lektorem angličtiny. Pokud se potřebujete v angličtině hlavně rozmluvit a překonat nervozitu, využijte možnost procvičení anglické konverzace online v konverzačních klubech, kde se zbavíte strachu z mluvení.

A jestli si chcete všechno prakticky nacvičit, přečtěte si článek Maturita z angličtiny s příklady, kde najdete mnoho reálných ukázek. Uděláte si tak skvělý obrázek o tom, co vás před komisí čeká a nemine. 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto pixabay.com

Štítky angličtina, obrázek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Čeká vás letos státní maturita z angličtiny? S tímto přehledem ji zvládnete  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.