Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Nejlepší hokejista Chance ligy? Budějovický kapitán Pavel Pýcha

Manažeři týmů z Chance ligy hlasovali o nejlepších hráčích sezóny. Celkově se rozdávalo šest cen a České Budějovice zvítězily hned ve třech z nich! Cenu pro nejlepšího hráče sezóny i pro nejlepšího obránce získal kapitán Motoru Pavel Pýcha. Václav Prospal naopak získal cenu pro nejlepšího trenéra letošního ročníku Chance ligy.

Cena Tomáše Zelenky – PAVEL PÝCHA (Motor)

Není hráče, který by si cenu pro nejlepšího hokejistu Chance ligy zasloužil více. Pavel Pýcha totiž z pozice obránce překonal rekord v počtu bodů získaných obráncem v základní části už ve čtyřicátém kole, ale ani poté českobudějovický kapitán nepolevoval. Nakonec naskočil do padesáti sedmi zápasů, ve kterých získal fantastických 60 bodů za třináct branek a čtyřicet sedm asistencí. A volba manažerů byla celkem jasná. Na první místo zařadilo Pavla Pýchu hned deset ze šestnácti manažerů. Spolu s ním ještě v této kategorii soutěžili Daniel Voženílek, který se stal nejlepším útočníkem sezóny, a Petr Kafka z Frýdku-Místku, jenž byl nejproduktivnějším hokejistou celé Chance ligy.

Nejlepší obránce – PAVEL PÝCHA (Motor)

Tady už bychom se museli znovu opakovat. Zkrátka Pavel Pýcha letos prožil úžasnou sezónu, na kterou rozhodně jen tak nezapomene. Jako třiadvacetiletý obránce bořil rekordy a jako velmi mladý kapitán dovedl České Budějovice až do extraligy. V únoru oslavil čtyřiadvacáté narozeniny. Následně už se odehrálo jen pár zápasů, načež Motor postoupil do nejvyšší soutěže. Opravdu nezapomenutelná sezóna pro českobudějovického odchovance. Spolu s ním ještě o cenu nejlepšího obránce soutěžili Patrik Husák a Dušan Žovinec. Pýcha však vyhrál naprosto jasně, hlasovalo pro něj čtrnáct ze šestnácti manažerů.

Nejlepší trenér – VÁCLAV PROSPAL (Motor)

Václav Prospal se do Českých Budějovic vrátil dvěma roky a tehdy řekl: „Věřím, že nás v tom fandové nenechají a budou stát za tím, co chceme a co si přejeme. Já za sebe můžu slíbit, že do toho dám všechno. Tak, jak jsem to dělal i jako hráč." Po dvou letech jeho kormidlování se to povedlo, Jihočeši postoupili do extraligy. A to navíc ve velkém stylu! Motor ligu opanoval o neskutečných čtyřicet čtyři bodů před druhým Přerovem. Jen čtyřikrát v sezóně nezískali hokejisté z jižních Čech ani bod, naopak ve čtyřiceti devíti případech odešli ze zápasu se třemi body. Václav Prospal chtěl po všech vždycky maximální nasazení, pokud to někdo nesplňoval, skončil na tribuně. V tu chvíli bylo jedno, jestli je daný hráč hvězdou týmu, pokud nevydal ze sebe maximum, nehrál. Na druhé místě se umístil přerovský Vladimír Kočara a na třetím vsetínský Jiří Dopita.

Nejlepší brankář – Lukáš Klimeš (Přerov)

Tady českobudějovickému celku pšenka nekvetla, přestože v nominaci o nejlepšího gólmana byl jihočeský Milan Klouček. Jenže Lukáš Klimeš už druhým rokem po sobě předváděl v druhé nejvyšší hokejové české soutěži fantastické výkony. Do statistik si z dvaceti sedmi zápasů připsal jednadvacet výher. K tomu měl skvělou úspěšnost, která se zastavila na 94,22 procentech! K tomu obdržel tento gólman, jenž byl hlavní postavou přerovského umístění, 1,66 gólů. Nikdo neměl lepší čísla. Ve všech statistikách byl až za ním Milan Klouček, který nakonec v anketě obsadil dělenou třetí pozici.

Nejlepší útočník – Daniel Voženílek (Litoměřice)

Anketa, ve které se rozhodovalo o tom, kdo bude útočníkem sezóny, se jako jediná obešla bez zastoupení českobudějovického hráče. Této ankety se účastnili Daniel Voženílek, Petr Kafka a Martin Kadlec. Tím nejlepším se nakonec stal prvně jmenovaný, který letos zapsal šedesát čtyři bodů za dvacet dva branek a dvaačtyřicet asistencí.

Nejlepší junior – Vojtěch Střondala (Litoměřice)

Zde už českobudějovický tým měl své zastoupení. O tuto pomyslnou trofej bojoval Ivan Lytvynov, který přišel do Motoru před touto sezónou. Mladý obránce si vybojoval pevnou pozici v týmu vedeném Václavem Prospalem a Alešem Totterem. A rozhodně nepředváděl vůbec špatné výkony! Vždyť si v šestačtyřiceti utkáních připsal dvacet čtyři bodů, a navíc do poslední chvíle bojoval o účast na mistrovství světa do dvaceti let. Avšak ani to na vítězství v této anketě nestačilo. Nejlepším juniorem se stal Vojtěch Střondala, který si zahrál i patnáct utkání za Kometu v této sezóně.

All-Star tým Chance ligy

Lukáš Klimeš - Pavel Pýcha, Patrik Marcel – Tomáš Šmerha, Roman Pšurný, Daniel Voženílek.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto hcmotor.cz | Zdroj hcmotor.cz

Štítky Pavel Pýcha, Motor, hokejista, Chance liga, 1. česká hokejová liga, Madeta Motor České Budějovice, Václav Prospal, Daniel Voženílek, Lukáš Klimeš, anketa, Petr Kafka, HC Stadion Litoměřice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nejlepší hokejista Chance ligy? Budějovický kapitán Pavel Pýcha  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.