Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Knihy z knihovny Jihočeské univerzity jsou po vrácení v karanténě

Provoz knihovny Jihočeské univerzity (JU) je po uzavření kvůli pandemii koronaviru částečně obnoven. Knihy však musí po vrácení do karantény. Pracovníci knihovny zapůjčené publikace na několik dní odloží a některé i ošetří desinfekcí.

„Knihy, které mají vhodný obal, ošetříme desinfekcí. U jiných to nejde, jelikož by je tento zásah poškodil. Každá vrácená kniha musí být několik dní uložena, aniž by si ji někdo další půjčil," uvedla ředitelka knihovny Jihočeské univerzity Helena Vorlová. Dodala, že vychází z postupu, který doporučuje národní knihovna.

Studenti si nyní knížky elektronicky objednají a pracovníci knihovny jim je připraví k výpůjčnímu okénku. Vrácené publikace pak studenti odevzdávají do samoobslužného automatu. „Katalog knih je volně dostupný na internetových stránkách knihovny a čtenáři si mohou v jedné objednávce rezervovat maximálně pět publikací. Stále platí, že čtenář nesmí překročit maximální povolený počet výpůjček na svém kontě," řekla Vorlová.

Jihočeská vědecká knihovna v Českých Budějovicích zůstává pro veřejnost stále uzavřena. „Otevření knihovny předpokládáme od 8. 6., termín ale bude ještě upřesněn, závisí na rozhodnutí centrálních orgánů,“ uvedla knihovna na svém webu.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky knihovna, knihy, koronavirus, karanténa, kniha, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích, pandemie covidu-19, dezinfekce, České Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Knihy z knihovny Jihočeské univerzity jsou po vrácení v karanténě  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.