Počasí dnes11 °C, zítra9 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Na Táborsku se objevily dva nové případy onemocnění koronavirem, od zítra se mění režim pro pendlery

Za uplynulých 24 hodin zaznamenali hygienici na jihu Čech dva nově potvrzené případy nákazy koronavirem, Celkový počet nemocných se tak zvýšil na 171. V neděli večer bylo v kraji aktuálně třiasedmdesát pozitivních osob.

„Oba nové případy byly zachyceny na Táborsku a v obou se jednalo o přenos v rámci rodiny po kontaktu s již dříve pozitivně testovanou osobou, která je umístěna v karanténě,“ uvedla ředitelka Krajské hygienické stanice Jihočeského kraje Kvetoslava Kotrbová.

V porovnání s ostatními kraji z hlediska relativního výskytu COVID-19, tedy v počtu pozitivních případů přepočtených na 100 tisíc obyvatel regionu, si jižní Čechy udržují s 26,99 nemocnými na 100 tisíc obyvatel nadále stabilní pozici regionu s výrazně nejnižším výskytem COVID-19 v ČR.

Od zítra se mění režim i pro přeshraniční pracovníky. „Přes víkend se nám podařilo domluvit s laboratoří Next Clinic vyšetření pro osoby, které cestují za prací přes hranice a kterým se od pondělí vládním rozhodnutím mění podmínky. Jednali jsme aktivně společně s krizovým řízením kraje, krajským ředitelstvím Policie ČR a starostou Dolního Dvořiště o zajištění prostor pro testování nad rámec současných služeb tak, aby byly co nejdříve připraveny kapacity pro pendlery, kteří se musí jednou za dva týdny prokázat tímto vyšetřením. V tuto chvíli je možné uvést, že pro samoplátce bude toto odběrové místo přímo na hraničním přechodu s Rakouskem v Dolním Dvořišti postaveno v průběhu pondělí a od úterý, nejpozději od středy, by mělo být zprovozněno pro aktuální vyšetření samoplátců,“ doplnila ředitelka KHS Kvetoslava Kotrbová. Další odběrové místo pro samoplátce by mělo být zřízeno do několika dnů i v Českých Budějovicích.   

Hodnocení článku je 64 %. Ohodnoť článek i Ty!

Tisková zpráva | Foto pixabay.com

Štítky koronavir, jižní Čechy, nemoc, pendleři, COVID-19, okres Tábor, Česko, Kvetoslava Kotrbová, Krajská hygienická stanice, Jihočeský kraj, Dolní Dvořiště, Policie České republiky, Rakousko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na Táborsku se objevily dva nové případy onemocnění koronavirem, od zítra se mění režim pro pendlery  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.