Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Tisknou pomůcky, skládají se na podporu hasičů a seniorů. Velešínská střední škola se aktivně zapojila do boje proti COVID-19

PR článek

Ačkoliv je Střední odborná škola strojní a elektrotechnická Velešín pro studenty zavřená, neznamená to, že by se v ní nic nedělo. Kromě výuky na dálku se učitelé a další pracovníci zapojují do aktivit, které pomáhají v boji proti COVID-19. Například na přelomu března a dubna se mezi kantory uskutečnila sbírka na podporu hasičů a seniorů. Výsledek? 54 tisíc korun!

„Ve středu 8. dubna pak bylo 14 tisíc korun předáno hasičům města Velešín a 40 tisíc korun Domu pro seniory Kaplice. Už jen to, že se naši učitelé dokázali semknout a z vlastní iniciativy se složit na podporu hasičů a seniorů mi přijde úžasné. Jsem pyšný a všem moc děkuji,“ říká ředitel velešínské školy Milan Timko.

To ale není vše... Škola rozjela ve spolupráci s firmou 3Dsun 3D tisk pomůcek na šití šňůrek k rouškám. Se svými 3D tiskárnami se také podílí na výrobě držáků na ochranné štíty, a to v rámci iniciativy Tiskne celé Česko. „Nezkompletované výtisky se posílají prostřednictvím České pošty do jejich pracoviště Postkomplet Olomouc. Ostatní komponenty jako fólie, gumy, šrouby nebo matice zajišťuje iniciativa a štíty kompletuje v centrále v Chrudimi. Ta zajišťuje kromě kompletace ve sterilním prostředí také vstupní a výstupní dezinfekci. Tím se zvyšuje opatření proti šíření nákazy přes tyto výrobky a zjednodušuje se opatření u tiskařů a při manipulaci během sběru,“ informuje škola.

Skvělou odezvu měla akce školy na Facebooku, jejíž snahou byla popularizace nošení roušek. Vznikla zde roušková koláž, která neustále bobtnala. Nejdříve začala s fotografiemi vyučujících, ke kterým se postupně přidávali další kantoři i žáci školy. Společně se také dělili o zkušenosti s nošením i šitím roušek.

Mimořádnou situaci velešínská škola využívá k úpravám, kterých se děje hned několik. Jde například o rekonstrukci stoupaček a sociálního zařízení domova mládeže (jedná se již o poslední 3. etapu za 10 mil.), jejímž cílem je zkvalitnění ubytování pro žáky školy. Výměnu osvětlení v tělocvičně na moderní úsporná LED osvětlení, zvětšení jedné z učeben o sousední kabinet, další etapu instalace venkovních žaluzií... Došlo také mimo jiné na vytřídění a přestěhování knihovny, vyklízení starého skladu učebnic, úklid a dezinfekce prostor, vymalování nové knihovny a nového kabinetu. Dále na doplnění informačního systému školy, výběrové řízení na obnovu počítačové učebny a pořízení jedné nové počítačové učebny.

Prioritou je samozřejmě samotná výuka, byť na dálku. Učitelé se také věnují konzultacím žáků, kteří letos končí a připravují se na maturity či závěrečné zkoušky. Probírají spolu i přípravy na přijímací zkoušky na vysoké školy.  Neustálý kontakt pedagogů se svými žáky je zkrátka pro školu nesmírně důležitý. „Není hlavním cílem jenom jim předat vědomosti, ale také v nich udržovat určité, pracovní‘ návyky a smysl pro odpovědnost, což se nám v naprosté většině případů daří,“ uzavírají zástupci školy.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky střední škola, Velešín, koronavirus, učebna, Milan Timko, Kaplice, Česká pošta, COVID-19, Česko, Facebook

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tisknou pomůcky, skládají se na podporu hasičů a seniorů. Velešínská střední škola se aktivně zapojila do boje proti COVID-19  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.