Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Černé věže se ujali řemeslníci. Chystají ji na otevření

Nový nástřik, umytý strop nebo oprava vnitřní věžičky. To všechno se v uplynulých dnech dělo na jedné z nejvýraznějších dominant Českých Budějovic. Uzavření Černé věže a pěkné počasí využili řemeslníci k drobným opravám, aby byla věž, hned jak to bude možné, připravená pro první návštěvníky. 

V uplynulém týdnu se na Černou věž vydali řemeslníci, aby provedli několik drobných úprav. Vrhli se třeba do obnovy nástřiku balustrády, který zajistí, aby kámen lépe odolával přírodním erozím. Umyt byl také strop balustrády a ve středu začala oprava vstupní věžičky.

Před otevřením bude věž čekat ještě generální úklid celého prostoru. Minulý rok se po čtyřiceti letech dočkaly nového nátěru hodiny na Černé věži. Na všechny čtyři ciferníky padlo více než osm kilo speciální barvy, kterou vybírali památkáři.

Kdy budou moct lidé vystoupat na téměř 72 metrů vysokou památku zatím není jasné. V úvahu přichází podle radnice datum 25. května nebo 8. června.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto

Štítky Černá věž, opravy, úklid, řemeslo, oprava, České Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Černé věže se ujali řemeslníci. Chystají ji na otevření  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.