Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Návštěvnická centra na Šumavě přilákala desítky lidí. Větší zájem byl o vlky

Několik desítek lidí se vydalo do šumavských návštěvnických center pro pozorování jelenů v Kvildě na Prachtaicku a pozorování vlků v Srní na Klatovsku. Výběhy pro veřejnost se o omezení kvůli koronaviru po více než šesti nedělích poprvé otevřely. Větší zájem měli návštěvníci o středisko na pozorování vlků.

„V létě k nám denně chodí třeba i tisícovka lidí. Ale pokud vezmeme začátek května, tak je dnešní návštěva solidní," řekl Roman Žaloudek z návštěvnického centra Srní. Do areálu dorazily více než dvě stovky lidí. Dodal, že všichni dodržovali hygienická opatření a měli přes ústa roušky.

O výběh jelenů byl zájem nižší. Návštěvnost se pohybovala v řádech desítek turistů. „Ale je to dáno řadou věcí. Dnes tu bylo sedm stupňů, což není na Šumavu nic výjimečného, ale pro řadu lidí je to chladné počasí. Navíc je třeba si uvědomit, že jsou zavřené restaurace, kavárny a podobná zařízení. To znamená, že lidé si na Kvildě nemají možnost někam zajít," řekla Markéta Svobodová z centra pro pozorování jelena.

Národní parky se v České republice od pátku začínají pozvolna vracet ke standardnímu režimu. Turistická informační centra na Šumavě začnou fungovat během května a června. Provozovatel musí nejprve do interiérů instalovat plexisklové zábrany.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky Šumava, Jihočeský kraj, Kvilda, Srní, okres Klatovy, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Návštěvnická centra na Šumavě přilákala desítky lidí. Větší zájem byl o vlky  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.