Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Kam vyrazit na výlet? Zkuste rozhlednu u Týna nebo římovskou pašijovou cestu

Máte uklizený byt, vyžehlené prádlo, připravený nedělní oběd a teď už jen hledáte, jak naložit se zbytkem víkendu? Co takhle výlet, který uspokojí vaši touhu po krásné jihočeské přírodě, ale nezabere vám celý den? Připravili jsme pro vás pět tipů na výlet, který zvládnete během pár hodin a určitě se na něm nepotkáte se zbytkem města.

Karlův hrádek

Začneme možná trochu mainstreamovým výletem, ale cesta na Karlův hrádek je na nedělní poobědovou procházku jako dělaná. Výlet můžete absolvovat na kole, a to buď z Budějc nebo Hluboké. Pokud ale nechcete, aby vám procházka zabral hodně času, můžete nechat auto v Purkarci. Odtud je to zhruba dva a půl kilometru.

Munický rybník

První ze série rybníků. Je to kousek, je to fajn procházka a je tam hezký výhled na zámek. Pokud si navíc budete chtít udělat nedělní odpoledne aktivnější, můžete si kolem Muničáku zaběhnout zhruba sedmikilometrovou trasu. Auto nechte třeba u Penny.

Rozhledna Semenec

Tenhle výlet je možná trochu dál, ale určitě stojí za to. Naskytne se vám při něm pohled na celý Týn nad Vltavou a na jednu z vltavských zatáček. A pokud by vám byla cesta příliš krátká, můžete se „po žluté“ vydat až na soutok Vltavy a Lužnice. Parkovat můžete navíc přímo u rozhledny.

Rybníky Vitín a Velký branišovský rybník

Tip číslo čtyři máme hned „za bukem“. Procházka rozhodně není náročná, vyrazit sem můžete i s pejskem, jen dejte pozor, pokud má lovecké pudy. Občas vám totiž do cesty skočí pár srnek. Tajný tip je vyrazit sem na západ slunce. Potom bychom místo pejska volili třeba první rande. Auto nechte za zastávkou u pole.

Pašijová cesta v Římově

Římov je zhruba 14 kilometrů od Budějc a pašijová cesta je příjemná procházka polem, lesem i kolem řeky. Projít si můžete buď všech 25 zastávek u barokních kapliček nebo zajděte okouknout třeba místní přehradu. Auto můžete nechat u hřiště.

Hodnocení článku je 76 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Budějčanda,

Štítky výlet, jižní Čechy, neděle, příroda, Týn nad Vltavou, Hrádek u Purkarce, rybník, rozhledna, České Budějovice, Hluboké, Purkarec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kam vyrazit na výlet? Zkuste rozhlednu u Týna nebo římovskou pašijovou cestu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.