Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Jihočeské nemocnice se po omezení vrací k běžnému provozu

Jihočeské nemocnice se po omezení kvůli koronavirové pandemii ode dneška vracejí k běžnému chodu. Začínají operovat bez omezení a standardní provoz opět zahájily ambulance. V nemocnicích však nadále platí zákaz návštěv, řekla jejich mluvčí Iva Nováková.

„Do programu se vracejí i dříve odkládané zákroky, které nebyly akutní,“ uvedla Nováková. Všechny nemocnice zařadily do předoperačního vyšetření test na koronavirus. Například v Českém Krumlově budou stěry dělat dva dny před přijetím. „Důvodem je především riziko přenosu infekce na zdravotnický personál při zavádění umělé ventilace,“ uvedl ředitel českokrumlovské nemocnice Jindřich Florián.

Některá pracoviště zahájí provoz až v následujících dnech. Jedná se například o lůžkové rehabilitace. „Počítáme, že na úrovni plného provozu jako před pandemií budeme maximálně do dvou týdnů,“ řekl Nováková.

Dodala, že postupně se zvyšuje i počet pacientů, kteří do nemocnic chodí na různá vyšetření. I když stav stále není tak vysoký jako před pandemií koronaviru. „Podle dnešních informací z některých oddělní jako například chirurgie a urologie stále u části lidí přetrvává obava a opatrnost. Projevuje se to například tím, že pořád ještě nechtějí podstoupit operační zákroky a snaží se termín posouvat,“ uvedla.

Stále platí, že hospitalizovaní pacienti nesmí přijímat návštěvy. Toto nařízení trvá už šest týdnů. „Jedinou výjimkou jsou otcové nebo jiná třetí osoba u porodu. Ale nejedná se o klasickou návštěvu. Navíc po samotném porodu musí nemocnici opustit a na další návštěvu se už nedostanou,“ řekla Nováková.

Autoři | Foto piaxaby.com

Štítky koronavirus, nemocnice, Jihočeský kraj, návštěva, Jindřich Florián, pandemie covidu-19, Český Krumlov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihočeské nemocnice se po omezení vrací k běžnému provozu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.