Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

On-line sportovní prostředí v Česku vylepší nový systém Sportes, říká ambasador projektu Stara

Manažeři sportovních klubů, sportovci, trenéři a IT odborníci vyvinuli nový systém jménem Sportes. Jde o administrativní a evidenční systém, který umí pracovat s členskou základnou mládežnických sportů. Lepší přehled díky němu získají jak trenéři, tak vedení klubu, hráči i jejich rodiče. Budějcké Drbně představil systém v rozhovoru ambasador projektu Pavel Stara.

Jak by se dal systém „Sportes“ popsat v několika větách?
Je to software, šitý na míru českým malým i velkým sportovním klubům. Nastartuje digitalizaci klubu. Klub získá jasné výstupy, analýzy a efektivní řízení. Jednoduše vše na jednom místě - platby, trenéři, hráči, tréninky, komunikace apod…

Sportovní kluby jsou závislé na různých dotacích, které musí proúčtovat - výstupy zde jsou jednoduché a zrychlí i tento proces. Nyní kluby pracují tak, že hledají ve výpisech platby o zaplacení členských příspěvků, vedou někde evidenci tréninků, personální evidenci, komunikují off-line. Stojí to čas, peníze, lidský potenciál a větší chybovost.

Jak aplikace vznikla? Kde se objevil nápad vytvořit systém, který budou moct používat všechny sportovní kluby?
Aplikace se vyvíjela téměř dva roky. Hlavní motivaci byla vlastní nepřenositelná zkušenost z klubu, který čítá více než 300 členů a zajištění hladké administrativy. Chtělo to mít kvalitní podklady pro zpracování žádosti a pro poskytovatele dotaci. 

Kdo systém zpracoval? Kdo se podílel na samotném vývoji?
Na vývoji se podíleli lidé z klubů, manažeři a trenéři a dále také vývojáři se zkušenostmi z velkých mezinárodních IT projektu. I proto je to český software, český produkt, ušitý na české prostředí.

Co všechno v systému může sportovní klub spravovat?
Administrace má několik levelů a přístupů. Manažer v zásadě využívá a vidí veškeré funkcionality. Ostatní mají práva k funkcím, které spravují. Pak je informační a komunikační část - pro rodiče a členy. Notifikace upozorňují na informace i on line komunikaci s rodiči. Vše je ke stažení na stránkách ale i v obchodech zdarma na mobilech podle operačního systému.

Plánování tréningů. Znamená to, že to funguje jako kalendář, do kterého mají přístup všichni členové v klubu?
Ano. A navíc, pokud se dělají operativní změny, tak notifikací on-line dostávají informaci všichni pípnutím na mobil. Je možné nahlížet i na to, jakou účast děti mají na trénincích, na utkáních, turnajích - tzv. sportovní stopa dítěte.

Samotným tématem je evidence členské základny, což aplikace také umožňuje. Co si pod tím představit? Jak to funguje?
Při přihlášení v nastaveném formuláři (což dělá zákonný zástupce dítěte) se stáváte členem klubu. Zároveň dochází k napárování na účet, tím se ukáže zaplacení příspěvku. Vyplněný email dává možnosti stažení aplikace na mobil.

Vzniká pak sportovní stopa dítěte - jak chodí na tréninky apod… Rodič má zároveň aktuální přehled o svém dítěti, velmi jednoduše může omluvit dítě nebo se ptát trenéra. Určitě to nenahrazuje osobní komunikaci rodič - klub co se týká sportovní výkonnosti, zde je pořád osobní přístup základ.

Sportes umí evidovat i členské poplatky a spárovat je s výpisem z účtu. Znamená to, že sportovní kluby nebudou potřebovat účetní? 
Samozřejmě, že to není účetní program, takže ji potřebovat budou. Částečně se ale uvolní čas pro jiné účetní operace, jelikož nemusí odkontrolovávat složitě platby ve výpisech. Zároveň je možné i motivovat rodiče k zaplacení členských poplatků.

Stejně tak se účetní podílí i na vyúčtování dotací. I zde jsou reporty, které jí usnadní práci. A můžeme pokračovat… Personální podklady pro výplatu trénérů, měsíční reporty, kolik trenér odtrénoval, kde byl na utkání, turnaji… S tím souvisí příplatky, diety apod… Vše se kumuluje, manažer vidí objemy pro nastavení a uhlídání rozpočtu…

Jak začít Sportes používat? Co je k tomu třeba?
Je to jednoduché, stáhnout si demoverzi pro vyzkoušení a pak již dle ceníku zaplatit ostrou verzi pro správu klubu. Vše na stránkách Sportesu.

Na jakých platformách můžou sportovní kluby Sportes používat?
Základní nástroj je samozřejmě počítač, pro administraci. Pro komunikaci aplikace jak pro IOs tak Android. Vše na jednom místě, vše v ruce. On-line, operativní, intuitivní.

Transparentnost a profesionalita klubu skočí někam jinam. Určitě to ocení všichni zapojeni do tohoto řetězce v klubu, každý dle své potřeby.

Ohodnoť článek

Tisková zpráva

Štítky rozhovor, sport, online, Sportes, Pavel Stara, trenér, projekt, sportovní klub, Česko, Stara, Drbna.cz

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

On-line sportovní prostředí v Česku vylepší nový systém Sportes, říká ambasador projektu Stara  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.