Počasí dnes7 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Pozitivních už je jen 36 Jihočechů, nepřibyl žádný nový případ nákazy koronavirem

Ze stávajících 36 aktivních případů COVID-19 na jihu Čech je jich aktuálně evidováno čtrnáct na Prachaticku, třináct na Českobudějovicku, pět na Táborsku, dva na Strakonicku, jeden na Písecku, jeden na Jindřichohradecku. Českokrumlovsko je v současné době okresem bez evidovaného aktuálního onemocnění.

V porovnání s ostatními kraji z hlediska relativního výskytu COVID-19, tedy v počtu pozitivních případů přepočtených na 100 tisíc obyvatel regionu, si jižní Čechy i nadále udržují s 27,62 nemocnými na 100 tisíc obyvatel (k nedělní 18. hodině) pozici regionu s nejnižším výskytem COVID-19 a vysokým podílem uzdravených v ČR. V kraji se již vyléčily více než tři čtvrtiny nakažených.

„Pro podezření na onemocnění COVID-19 bylo na jihu Čech dosud indikováno k vyšetření celkem 13 498 osob. V povinné karanténě se k dnešní šesté hodině nacházelo aktuálně 310 Jihočechů. Počet vyšetřených samoplátců se na jihu Čech v pátek zvýšil o 121 na celkových 1 628,“ konstatovala epidemioložka jihočeské KHS Jitka Luňáčková.

Kvůli zájmu přeshraničních pracovníků o testování zřídila KHS informační linku na čísle 736 514 326. Samoplátci se mohou nechat testovat na hraničním přechodu s Rakouskem v Dolním Dvořišti a v odběrových místech všech jihočeských nemocnic. K dispozici jsou odběrová místa pro samoplátce v krajském městě. Ti mohou využít odběrové místo před areálem výstaviště nebo v ulici U tří lvů.  Kvůli velkému zájmu o testování byla provozní doba odběrového místa u výstaviště aktuálně rozšířena do 17 hodin.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Tisková zpráva | Foto

Štítky koronavir, Jihočeský kraj, hygiena, COVID-19, Česko, okres České Budějovice, okres Jindřichův Hradec, okres Tábor, okres Písek, okres Český Krumlov, okres Prachatice, okres Strakonice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pozitivních už je jen 36 Jihočechů, nepřibyl žádný nový případ nákazy koronavirem  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.