Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Je to ten nejkrásnější pocit, přenášet radost z hudby na naše publikum, říkají talentovaná dvojčata z Budějc

Alex a Maxim Šestákovi, dvojčata z Českých Budějovic, která svým talentem a pílí okouzlila nejen Českou republiku. Tito jedenáctiletí bratři se před čtyřmi měsíci vrátili z Ameriky, kde natáčeli pro americkou talentovou show. Jak se jim Spojené státy líbily? Kdo z nich je větší trémista? A čím by chtěli být v budoucnu? To se dozvíte v následujícím rozhovoru.

Na první pohled dva obyčejní kluci z Českých Budějovic. Jakmile se jim ale do ruky dostane saxofon nebo klávesy, promění se v neobyčejně talentované hudebníky. „Jako malí jsme začali s hrou na zobcovou flétnu. Alex se inspiroval od svého otce hrou na saxofon a Maxim si vybral klávesy. Netrvalo dlouho a začali jsme se krásně doplňovat, a tak vzniklo duo Alex Maxim Twins,“ popisují úplné začátky dvojčata.

Od té doby cvičí doma téměř denně pod dohledem tatínka, který se snaží kvalitu jejich hraní stále zdokonalovat. „Techniku, čtení not a teorii pak ještě trénujeme na Druhé soukromé ZUŠ v Českých Budějovicích, kde nám je velkou oporou pan ředitel Milan Bašta, uznávaný trumpetista,“ vysvětlují kluci.

Rodiče ale rozhodně nenechávají kluky spoléhat jen na talent, kterého mají oba na rozdávání. „Hodně se věnujeme přípravě do školy. Vzdělání je pro nás důležité. Naši rodiče nás k tomu vedou a škola je u nás na prvním místě,“ přiznává Maxim.

Když se ale zrovna neučí nebo netrénují, rádi si zahrají fotbal a chodí ven s kamarády. „Maxim má ještě velkou zálibu v kreslení a vyrábění,“ doplňuje Alex, který by si rád k muzicírování založil vlastní firmu a zajímá se třeba o chemii. Jeho brácha se naopak vidí jako zubař, projektant nebo designér.

Velké sny kolem hudby je ale neopouštějí. Kluci by jednou rádi natočili vlastní album. „V karanténě jsme začali na něčem pracovat a moc nás to baví. Také bychom si rádi jednou společně zahráli s našimi idoly jako například se SteviemWonderem, Geraldem Albrightem, Ericem Marienthalem a dalšími,“ prozrazují.

Cesta do Ameriky

V lednu se celá rodina vrátila ze Spojených států, kde natáčeli pro americkou show Little Big Shots. „Je to pořad, kde představují dětské talenty, uváděla ho hollywoodská herečka Melissa McCarthy. Měli jsme více nabídek, ale tento formát se nám líbil nejvíce,“ prozrazují. A jak se vlastně do Ameriky dostali? „Všimli si nás na našich sociálních sítích Alex Maxim Twins,“ dodávají.

Komunikace v angličtině jim problém nedělala i díky mamince, která jazyk dobře ovládá. „Před odjezdem nás narychlo připravovala. Studovala na mezinárodní škole, Ameriku již v mládí navštívila a dříve také pracovala jako překladatelka. Takže anglicky umí dobře,“ vysvětluje Alex.

Kromě natáčení ve filmových studiích WarnerBros si kluci užili i nějakou zábavu. „Byli jsme na Hollywood sign, v BeverlyHills, Santa Monice, na VeniceBeach, ale asi nejvíce srandy a zábavy jsme si užívali při návštěvě zábavného parku Universal Studios,“ shodují se oba bráchové.

Stejně jako většina umělců i u kluků pracuje tréma. Často ale zmizí stejně tak rychle jako přišla. „Jakmile začneme hrát, tak se uvolníme a užíváme si to. Je to ten nejkrásnější pocit, přenášet radost z hudby na naše publikum,“ říká Maxim.

Kvůli koronaviru museli kluci odmítnout další prestižní nabídky ze zahraničí. Těší se ale, až si zase budou moct zahrát s jazzovým zpěvákem Janem Smigmátorem, který byl velkou oporou obou chlapců už od začátku.

I přesto, že je teď tedy žádná cesta do zahraničí nejspíš nečeká, stále jsou plni zážitků z poslední cesty. „Zahrát si v Americe byl jeden z našich velkých snů. Byl to nezapomenutelný zážitek,“ shodují se dvojčata.

Hodnocení článku je 76 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Archiv Alexe a Maxima

Štítky Alex Šesták, Maxim Šesták, hudebníci, talent, Amerika, rozhovor, dvojčata, České Budějovice, USA, hudba, Česko, Universal Studios, Melissa McCarthy, Gerald Albright

Komentáře

Článek má zakázané vkládání komentářů.

Je to ten nejkrásnější pocit, přenášet radost z hudby na naše publikum, říkají talentovaná dvojčata z Budějc  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.