Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Jihočeské nemocnice povolují od 25. května návštěvy pacientů

Od pondělí 25. května se po necelých třech měsících znovu otevírají návštěvám všechny jihočeské nemocnice. Lidé by ale měli dodržovat stanovená pravidla.

Jihočeské nemocnice se díky příznivé epidemiologické situaci a nařízení ministerstva zdravotnictví otevřou po třech týdnech veřejnosti. I nadále ale prosí, aby byla dodržována některá pravidla.

Lidé by neměli chodit do nemocnice, pokud se cítí nemocní. Počet návštěvníků a délka návštěvy by měly být omezeny na minimum. Nemocnice doporučuje maximálně dvě osoby k lůžku na 15 minut. Během návštěvy je nutné používat roušky. Důležité je také vydezinfikovat si při příchodu a odchodu z oddělení ruce.

„I nadále žádáme veřejnost o omezení počtu doprovodů pacientů k vyšetření na 1 osobu,“ uvedl předseda představenstva Nemocnice České Budějovice Michal Šnorek.

„Návštěvní doba zůstává v původním režimu, tedy dle nastavení jednotlivých nemocnic. Prosíme všechny návštěvníky, aby se řídili pokyny personálu daného zařízení. O výjimkách rozhoduje vždy primář oddělení,“ doplnil člen představenstva Michal Čarvaš.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky nemocnice, Jihočeský kraj, koronavirus, návštěvy, návštěva, Ministerstvo zdravotnictví České republiky, Nemocnice České Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihočeské nemocnice povolují od 25. května návštěvy pacientů  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.