Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Hasiči na jihu Čech čerpali vodu, odklízeli také stromy

Hasiči v jižních Čechách měli včera kvůli silnému větru a přívalovému dešti přes 40 zásahů. Nejčastěji odklízeli spadlé stromy, ze silnic i železnic. Bouře neomezila dopravu. Hasiči také odčerpávali vodu ze silnic a sklepů. Přes jižní Čechy zhruba tři hodiny postupovalo pásmo bouřek provázené zejména přívalovým deštěm.

Většinou hasiči odklízeli popadané stromy, ze silnic i tratí. „Nemáme informaci, že by popadané stromy někde vážně komplikovaly dopravu nebo způsobily vážné škody na střechách domů či jiném majetku,“ uvedla tisková mluvčí hasičů Vendula Matějů.

V Českých Budějovicích museli hasiči zajistit uvolněný billboard, naplavené bahno a vodu odklízeli v Žimuticích, Nové Včelnici a v Písku. Ucpaný kanál odčerpávali v Týně nad Vltavou a Zahájí, vodu ze sklepa v Táboře. Nejvíc zasahovali v okresech České Budějovice, Jindřichův Hradec a Tábor.

Přes jižní Čechy dnes postupovalo pásmo bouřek provázené zejména přívalovým deštěm. Na stanici Temelín spadlo během 20 minut kolem 30 milimetrů srážek. Český hydrometeorologický ústav zvýšil výstrahu, velmi silné bouřky s vysokým stupněm nebezpečí se podle meteorologů čekaly také na Vysočině a Znojemsku v Jihomoravském kraji.

Autoři | Foto

Štítky ČR, počasí, hasiči, vítr, bouře, Jihočeský kraj, silnice, strom, přívalový déšť, Česko, České Budějovice, Český hydrometeorologický ústav, Žimutice, Nová Včelnice, Písek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hasiči na jihu Čech čerpali vodu, odklízeli také stromy  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.